Lokalt kor sang for i Sydafrika

Vokalgruppen Baobab der består af syv danske kvinder har stor succes i Sydafrika og Lesotho

Foto: Claus Beyer

Vokalgruppen Baobab lander i Kastrup tirsdag den 26. april kl. 9.35 efter en fantastisk turné i Sydafrika og Lesotho.

Baobab er syv danske unge kvinder, der synger afrikanske sange på lokale sprog som Zulu, Xhosa og Sotho, og deres leder Rikke Forchhammer (forstander på Krogerup Højskole i Humlebæk) kunne slet ikke skjule sin begejstring over deres oplevelser:

"Det har været en hel fantastisk tur, vi har så mange oplevelser med hjem, – det er slet ikke til at sætte ord på lige."

I Johannesburg har Babobab optrådt i den store, fattige township Alexandra samt til en stor kulturkonference, hvor Sydafrikas kulturminister kom op på scenen og dansede og sang med.

I KwaZulu Natal har de været med Mbongeni Ngema, Sydafrikas førende musical-komponist og instruktør (ham, der har lavet Sarafina, som gik på Broadway i flere år), i hans landsby, for at fejre forlovelsen med hans tredje kone. Der var en traditionel zulufest, og Baobab vakte stor jubel med deres zulu-sange.

I det lille selvstændige kongedømme Lesotho optrådte Baobab på en stor scene både alene og med andre kor, og her var Lesothos statsminister, kulturminister, andre ministre, Danmarks konsul og andre diplomater og honoratiores til stede.

Baobabs sange på sesotho lagde salen fuldstændig ned. Mange havde aldrig før oplevet hvide – i dette tilfælde europæere – synge deres kulturarv.

Ud over disse spektakulære begivenheder, har Baobab sunget på gader, på P-pladser, i butikker, været i radioen og på TV, osv. og alle steder er de blevet mødt med store hvin, dans og jubel.