Livet på Vestegnen: Ta’ en tur på biblioteket

Min biblioteks »låne-stak« lige nu.
Min biblioteks »låne-stak« lige nu.

Bb2605.Blogspot.Dk

Birgitte blogger om livet på Vestegnen.

Jeg har en veninde, der arbejder på et bibliotek her på Vestegnen. Hun har spurgt mig, om jeg ikke snart skrev noget om bibliotekerne på Vestegnen. Hvilket et spurgte jeg? Det er lige meget, sagde hun. Der er jo så mange og de er alle gode!

Jeg har ikke besøgt alle biblioteker på Vestegnen, men jeg har været på en del af dem. Både som ung, studerende, voksen og som mor med mine 2 drenge. Derfor vil jeg gerne stå ved min venindes udtalelse om, at bibliotekerne på Vestegnen har noget at byde på. Der er rigtig mange kulturelle oplevelser at hente, men ud over det, så er der altid en oplevelse i vente i form af en bog, en lydbog eller en film, som jeg har ledt efter, læst om eller som bare ser interessant ud. Desuden er der mange af dem! Bibliotekerne altså. Som i virkelig mange. Og de gør et stort stykke arbejde for at hjælpe og give både nye som »gamle« brugere en god oplevelse.

Som barn var jeg en stor læsehest. Det er jeg sådan set stadig. Jeg kan sagtens fordybe mig i en roman og stort set ikke kigge op fra den en hel weekend, hvis jeg giver mig selv lov. Jeg elsker at gå på biblioteket. Det har jeg gjort, siden jeg var barn og gik hjem stort set hver fredag med en stak bøger og 10 tegneserier under armen. 10 stk. tegneserier, fordi det dengang var grænsen for, hvor mange man måtte låne. Et par dage efter gik jeg ned og lånte et nyt bundt. Eller byttede stak med min bror, som var ligeså stor en tegneseriefan som jeg.

Da jeg fik mit første job, og dermed flere penge, begyndte jeg at købe bøger. Det gjorde jeg gennem en del år. Problemet blev bare, at jeg løb tør for reolplads. Og da jeg sjældent læser samme bog to gange, så blev løsningen naturligvis en tilbagevenden til biblioteket og deres store udvalg. En anden ting, der gør mig virkelig glad for biblioteker, er hyggen. At komme på vores lokale bibliotek er ligesom at komme ind i vores anden stue for drengene og jeg. Der er vi hjemme. Vi kan sætte tempoet ned, stresse af og sætte os hver især med en bog, eller da ungerne var mindre, lege med figurer, lave puslespil eller læse højt. Vi får altid noget med hjem. Også tit noget vi ikke havde planlagt. Så anbefaling til et biblioteksbesøg på Vestegnen er hermed givet videre!