Ledøje tog sin største skalp

Foto: Niels Rasmussen

Ledøje-Smørum har aldrig nogensinde tabt til Boldklubben Frem. Det statistiske materiale er nu også noget tyndt, for da de to hold i aftes stødte sammen i pokalturneringen var det første gang de to klubber mødtes. Og da det hele var overstået efter ordinær spilletid, 2×15 minutter forlænget spilletid og straffespark kunne Ledøje juble som sjældent før.

– Det er uden tvivl den største triumf i klubbens historie, at vi nu er klar til 2. runde efter at have sendt et tophold fra 2. division ud af turneringen, jublede træner Kim Kjærsgaard.

Målmanden Lasse Gram Jensen blev dagens mand i skysovs. For han reddede et forsøg fra Frem i straffesparskonkurrencen, hvor alle de andre forsøg blev sat i mål.

Den ordinære kamp endte 1-1. Ledøje-Smørum var kommet foran kort før pausen, da Dennis Lind udnyttede en fremragende frispilning fra Morten "Messi" Larsen, der var tilbage på holdet. Dennis Lind scorede sikkert hos Fremmålmanden Marco Brylov, der i forrige sæson vogtede buret for SC Egedal.

Frem havde før pausen et forsøg, der prellede af på overliggeren, men fik ellers ikke så meget ud af det.

Efter pausen kom Frem mere til fadet, og midt i halvlegen kom så det udlignende mål ved Mohammed Azaquoun.

Efter de 90 minutter skulle man i gang med den forlængede spilletid, og det var virkelig noget, der trak søm ud. Mange gik i græsset med krampe, for hele kampen blev spillet i et pænt højt tempo.

Det var småt med tilbuddene i den forlængede spilletid, så det hele skulle afgøres fra elleve meter pletten. Og her reddede Lasse Gram Jensen så det andet forsøg fra Frem. Det var holdets topscorer Danny Andersen, der måtte se sit forsøg reddet.

Ledøje-Smørums seniorformand Ole »Barca« Hansen håber på let modstand i jagten på en stor check.

– Vi vil gerne have en kamp eller to mere i pokalturneringen. Der er 100.000 kroner til det seriehold, der kommer længst. Det går vi efter, siger Ole »Barca« Hansen.

Ledøje-Smørum skal i aktion igen allerede fredag aften i Virum, der blev sendt ud af turneringen med en ordentlig lussing, så det vil være to hold med vidt forskellige oplevelser, der går på banen i Virum.

DBU Pokalen, 1. runde

Ledøje/Smørum-Frem 6-5 Efter forlænget spilletid og straffespark

Mål: 1-0: Dennis Lind (41), 1-1: Mohammed Azaquoun (65)

Tilskuere: 400