Landsholdroere fra Vallensbæk

Fem roere fra Vallensbæk blev udtaget til landsholdene efter Regattaen på Bagsværd Sø

roning

Weekendens Regatta på Bagsværd Sø var det endelige udtagelsesgrundlag for ungdoms-, junior- og ungsenior landsholdene i kajak med henblik på årets største internationale Regatta i tyske Bochum i dagene fra den 19.-22. juni.

Både U18 roerne Jonas Bro Madsen og Line Overgaard Jønsson samt U16 roeren Tim Hansen var ved april måneds testløb blevet udtaget til landsholdenes bruttotrup. Ved den første regatta i Maribo i maj blev U16 landsholdstruppen suppleret med U14 roeren Lasse Bro Madsen, der overraskende flot roede sig i finalerne på både 1000 og 500 meter enerkajak. Denne weekend kom så den femte landsholdsudtagelse til en roer fra Vallensbæk Kano og Kajak Club. Det blev den 20-årige Christina Duun, som skal ro K4 i Bochum.

For U 16 roernes vedkommende er udtagelsen til Regattaen i Bochum et skridt på vejen mod de nordiske mesterskaber, som afvikles i den første weekend i august i Finland.

Mai Busk roede sig muligvis også ind på NM holdet efter en formidabel sprinter præstation på 200 meteren, men dette bliver først afgjort efter Bochum Regatta.

U18 og U23 roerne skal efter Bochum udtages til EM i Ungarn medio juli. Derefter gælder det for dem også NM i Finland.

"Vi krydser fingre for vores roere og er meget stolte af at have 5-6 roere på Bruttolandsholdene," siger klubbens formand, Johnny Andersen, der har været med for at støtte de dygtige unge roere både ved Maribo og Bagsværd regatta.