“Lad nu være med at lave u-vendinger”

Foto: Martin Warming

Nordsjællands Politi følte mandag morgen trang til at sende en kraftig appel ud til de bilister, der forsøgte at slippe fri af de lange bilkøer, der var opstået i forbindelse med en række uheld på Hillerødmotorvejens Forlængelse. 

Utålmodige bilister begyndte nemlig at lave u-vendinger på vejen. 

"Det er problematisk – og forbudt – at man foretager u-vending for at komme væk fra uheldet. Når vi har styr på selve uheldsstedet skal vi nok assistere med at få vendt bilerne om, så man kan komme væk," skrev politiet på Twitter.

Hillerødmotorvejens Forlængelse blev ramt af ikke mindre end tre uheld kort efter hinanden. Det første skete mellem Roskildevej og Allerød Nord, og kort efter skete der et uheld syd for Lyngevej. Også ved dette uheld var der bilister, der forsøgte at lave u-vendinger på motortrafikvejen.

"Vi må indtrængende appellere til, at man ikke foretager u-vending på stedet før det reguleres af politiet," skrev Nordsjællands Politi på Twitter.

Det sidste uheld skete ud for Peder Oxes Alle i Hillerød, og politiet måtte spærre motortrafikvejen i sydgående retning mellem Herredsvejen og Roskildevej. 

Der var heldigvis ingen alvorlig personskade ved nogle af uheldene, men der skete en del materielle skader, oplyser politiet på Twitter.