Kvalitetstræning i fællesskab

Morgentræning er en fast del af skoleskemaet for de unge, der kombinerer en stor interesse for idræt med skolegang - enten i de særlige idrætsklasser på Brøndbyvester Skole, eller på Brøndby Gymnasium.

Hvis de tilknyttede klubber og foreninger ikke kan stille med instruktør eller træner, eller den unge idrætsudøver er skadet, eller af andre årsager ikke kan deltage i den specialiserede træning, så kan det dog blive en udfordring.

Det har man gjort noget ved i et samarbejde mellem idrætsklasserne på Brøndbyvester Skole og Brøndby Gymnasium.

- Vi tilbyder nu to ugentlige morgentræninger til netop denne gruppe elever. Der er tale om almen fysisk træning, hvor de unge har et individuelt program, fx i forbindelse med et skadesforløb, forklarer Frank Larsen, der er idrætskoordinator ved idrætsklasserne på Brøndbyvester Skole, og Thomas Anker, der er idrætskoordinator på Brøndby Gymnasium.

En af de unge, der benytter sig af tilbuddet, er Anne Sofie, der går i 8. idrætsklasse på Brøndbyvester Skole og svømmer i Hvidovre Svømmeklub. Hun er i øjeblikket på vej tilbage efter en skade i knæet.

- Det her fungerer rigtig fint for mig. Jeg træner op til 19 timer om ugen, men det er mest i vandet, så det er godt at få noget landtræning også, forklarer Anne Sofie, der regner med snart at være helt klar efter skaden.

Det er to kompetente fysiske trænere, Peter og Tobias, der vejleder og motiverer de unge idrætsudøvere. De to fungerer også som fysiske trænere i Rødovre Håndboldklub, og har dermed masser af erfaring.

Peter og Tobias sørger for, at de unge idrætsudøvere får det optimale ud af de programmer, der allerede er lagt for dem, eller de sammensætter selv et program. Vigtigst er, at der er tale om et træningstilbud af høj kvalitet.

Et lokale i Stadionhal1 er blevet stillet til rådighed til den almene fysiske træning, og tilslutningen er god. Tilbuddet har blandt andet den fordel, at der er kort afstand mellem træningssted og til den efterfølgende undervisning på Brøndbyvester Skole og Brøndby Gymnasium.

Samarbejdet mellem de to uddannelsessteder er også et udtryk for opbygning af Sportsbyen Brøndby, hvor der skal være et samlet område med uddannelsesinstitutioner, klubber og organisationer, samt virksomheder, alle med fokus på idræt.

- Netop samarbejdet her, hvor vi bruger de kompetencer vi hver især har, er et udtryk for, hvad Sportsbyen Brøndby kommer til at stå for, understreger Frank Larsen og Thomas Anker.

Brøndby Gymnasium har altid haft en stærkt idrætsprofil, og flere elite-sportsfolk har gennem årene kombineret deres idræt med en gymnasieuddannelse.

Idrætsklasserne på Brøndbyvester Skole startede i august 2014, og er et tilbud til elever, der er særligt idrætsaktive - blandt andet på eliteniveau. Her kan de unge kombinere skole og sport på højt niveau, blandt andet fordi der bliver taget hensyn til kampe og turneringer, træningslejre og landsholdssamlinger. Siden starten er antallet af idrætselever blevet fordoblet.

Idrætsklasserne på Brøndbyvester Skole holder i øvrigt informationsaften onsdag den 27. februar kl. 19.