Kulturhuset er klar med efterårets program

Kim Sjøgren, Anne Marie Helger og Peter Larsen er nogle af de kunstnere, der kigger forbi Farum Kulturhus i løbet af efteråret

Foto: Martin Warming

Næppe har bølgerne lagt sig efter åbningen af den Japanske Kulturfestival, 'Japan i Furesø' i slutningen af maj, før Farum Kulturhus nu er klar med programmet for efteråret – hvilket vil sige perioden fra begyndelsen af august og frem til jul. Og der venter i alt 33 arrangementer af forskellig art plus det løse i den kommende periode.

Som altid kan du opleve mange forskellige udstillinger i det lokale kulturhus i løbet af efteråret.

Fik du læst: Nu er planen for Ballerupvej klar

"Også på musiksiden er alle sejl sat i efteråret. Der indledes den 13. august med et gensyn med roots-, rag og bluesguitaristen Lars Verdich, der vender tilbage til scenen i Foyeren med et hold musikalske venner. Lørdagen efter er der så swingjazz med det velkendte jazzband Monday Quartet", fortæller kulturhusleder Zanne Jahn.

Den 3. september kommer den Danske Obotrio på besøg, og den 17. september er der igen jazz – denne gang med 'Swingbrothers'. Den 1. oktober er der besøg af Frim Fram Trio og lørdagen efter – den 8. oktober – er der traditionel irsk folkemusik med bandet Scrumpy. Den 22. oktober er kridtet op til gospelmusik med Farum Gospel.

I november er der Spil Dansk Dag fredag den 3., og her præsenterer kulturhuset et stort navn indenfor dansk musikliv – nemlig violinisten Kim Sjøgren. Om lørdagen den 5. november overlades scenen i Foyeren til Orkestar King Mustafa, og den 19. november er der korsang med 'Ladies Only'. Den 26. november er der igen jazz – denne gang med 'Four Notes'. I december er der musikarrangementer – med den lokale troubadour Jens Lysdal den 3. december og med 'Familien Thomsen' den 10. december, og endelig er der den 17. december jazz-lørdag, når Foyerens scenen fyldes af 'Hugos Jazz-Jam'.

Læs også: Borgerservie i Farum holder sommerlukket

Og så kan børnene – og alle os andre, der elsker julen – selvfølgelig godt begynde at glæde os til det klassiske julemarked den 12. november, men allerede den 5. bliver der i den grad gang i den, når huset får besøg af Anne Marie Helger og Peter Larsen.

Der er selvfølgelig også masser af børneteater på programmet, og i december præsenterer Farum Kulturhus også julescenografi i Foyeren. Den skabes som altid af Zanne Jahn, og i lighed med tidligere år er det helt umuligt at vride ud af kulturhuslederen, hvad årets tema bliver – udover at det ikke bliver kedeligt.

Du kan se hele programmet på www.farumkulturhus.dk, og i begyndelsen af august udkommer kulturhuset med efterårsprogrammet i et lille hæfte