Krigsveteran indrømmer øksevold mod sine forældre

En fortumlet, uklar 42-årig nægter i Retten i Randers at have myrdet sine forældre med knytnæve- og økseslag.

En synligt konfus 42-årig tidligere soldat nægter sig i et grundlovsforhør i Randers onsdag skyldig i drab på sine forældre.

På samme måde nægter han usømmelig omgang med deres lig ved at have kørt rundt med dem i dagevis i deres bil.

Ifølge anklagemyndigheden har Lars Kragh dræbt sine forældre, Kirsten og Jørgen, på et tidspunkt i perioden 7. til 9. juli.

Det skal være sket med knytnæveslag og slag med en økse.

Selv om den PTSD-ramte krigsveteran nægter sig skyldig, erkender han at have slået sine forældre flere gange med en økse. Det er imidlertid sket i nødværge, forklarede han ifølge dommeren, efter at dørene til retsmødet var blevet lukket.

Inden da havde Lars Kragh taget plads i retten iført fængselstøj og klipklapper. Han fremstod både forvirret og paranoid.

– Hvem er de?, spurgte han igen og igen dommeren med henvisning til de mange journalister.

– Det er pressen, forklarede dommeren.

– Er de her så for at presse mig?, spurgte den sigtede alvorligt flere gange.

Herefter bad anklageren dommeren om at lukke dørene.

Det skete med henvisning til, at det er afgørende at få den sigtedes fulde forklaring. Ikke mindst fordi manden nægter sig skyldig i både sigtelsen om manddrab og i usømmelig omgang med lig.

Det vil tydeligvis være svært med mediernes indvirkning på ham, mente anklageren.

Den iagttagelse delte dommer Astrid Lohmann Knudsen.

Grundlovsforhøret sluttede med, at Lars Kragh blev varetægtsfængslet i surrogat på en psykiatrisk afdeling frem til 10. august.

Fængslingen valgte den sigtede at acceptere, men han har bedt landsretten om at forholde sig til, om opholdet på en psykiatrisk afdeling er nødvendig.

Politiet havde efterlyst Lars Kragh og hans forældre lige siden i lørdags, efter at stærkt bekymrede pårørende siden torsdag forgæves havde forsøgt at få kontakt til dem.

Tirsdag eftermiddag stod det klart, at bekymringen var begrundet. Her endte eftersøgningen med en tragisk bekræftelse af det, mange havde frygtet, da politiet stoppede bilen med de døde forældre – og sønnen bag rattet ved Horsens.