Kræmmermarkedets flytning skaber uenighed

Foto: Tore G. C. Rich

Ved middagstid søndag, inden regnen for alvor faldt, var Lynge Byfest og Kræmmermarked i Nordsjælland ikke overrendt. Knap 150 mennesker var dog til den tre band og omkring 60 mand store gospelgudstjeneste i festteltet. I år var kræmmermarkedet flyttet længere mod vest på samme mark til en højere placering, blandt andet for at eventuel regnvand bedre kan løbe væk. Det var dog delte meninger om det tiltag, skriver Frederiksborg Amts Avis.

– Jeg er ked af, at det er rykket, her er ikke så mange mennesker, som der plejer. Den eneste årsag, jeg kan se, er, at det er rykket længere væk fra byen. Jeg stod sidste år i mudder og regn og lavede over det dobbelte end nu, siger Anne-Marie Lyders Larsen fra Ishøj.

I en bod lidt længere oppe er man dog af en ganske anden mening.

– Vi synes, placeringen er helt i orden, vi er meget tilfredse. Omsætningen er lige så god som de andre år, den er i hvert fald ikke mindre, siger Allan Petersen fra Lynge.

Sammen med sin kone, Margit Petersen, sælger han videobånd, radioer, dvd-optagere, stole, borde, service, porcelæn og tøj. Al teknikken og møblerne er dog solgt.

Parret var her ikke sidste år, men har ellers haft en stand i omkring syv år. De har fået foræret alt, hvad de sælger. Klokken 14.00 søndag holder de ophørsudsalg, hvor resten sættes ned til en krone stykket. Er der stadig varer tilbage, gives de væk til Gladgaarden.

I madteltet er man også glade for placeringen. Her føler man sig bedre integreret med forlysterne, og salget er gået fint.