Kortene frem i Jyderup Bridgeklub

En ny sæson i Jyderup Bridgeklub tager sin begyndelse 3. september. Der er også mulighed for undervisning for begyndere.

Foto: Foto: Per Jensen

Rita Sørensen, red.jp@nordvest.dk

JYDERUP: – Bridge er en hyggelig form for hjernegymnastik, konstaterer Hanne Knudsen, formand for Jyderup Bridgeklub.Bridge kan spilles af alle aldersgrupper, og man kan snildt spille sammen og dyste mod hinanden uanset alder og køn. Her er det nemlig færdighederne i spillet, der tæller.

– Det træner ens koncentrationsevne, men for flere er det også – især blandt ældre – en god mulighed for at komme lidt hjemmefra og ud blandt andre mennesker, fortsætter Hanne Knudsen.

Hun fortæller, at mange bridgespillere begynder som unge, men falder måske fra, mens børnene vokser op. Senere kommer man så i gang igen, når tiden tillader det.

– Men nogle har aldrig spillet bridge og begynder dermed helt fra bunden. Til disse spillere har vi et tilbud om undervisning over 12 gange, hvorefter man kender reglerne og kan være med i spillet, siger Hanne Knudsen.

Sæsonen starter den 3. september, men undervisningen starter først 18. september. Jyderup Bridgeklub har til huse i Jyderup Hallen i det gamle cafeteria, og spillet foregår om aftenen.

Jyderup Bridgeklub er startet i 1958. Klubben er medlem af Danmarks Bridge Forbund, hvilket betyder, at medlemmerne har ret til at deltage i en række officielle turneringer.

– Faktisk har vi haft deltagere ved DM og diverse turneringer, slutter Hanne Knudsen, som håber at se både gamle og nye spillere ved sæsonstart.