Konkurrence i Helligåndens navn

GUNDSØ: For fjerde år i træk holdes der 2. pinsedag friluftsgudstjeneste i amfiteatret i Folkeparken i Roskilde. Det foregår mandag den 12. maj klokken 11.00. De tre første år har mange hundrede mennesker i alle aldre været samlet til gudstjeneste med noget for både ører og øjne.

Det har oftest været biskop, provst og præster, sangere og musikere sammen med de øvrige gudstjenestedeltagere, der har stået for det til ørene. Udsmykningsudvalget og kunstnere har så bidraget med det til øjnene. Sidste år blev også smagssansen aktiveret, da det lykkedes at finde både en kaffe- og en chokoladesponsor.

Da gudstjenesten foregik første gang i 2005 blev en lokal kunstner udpeget til at lave plakaten for arrangementet. Året efter udskrev man en plakatkonkurrence med flotte præmier, som biskop Jan Lindhardt overrakte. De tre bedste forslag udvælges af en dommerkomite bestående af både ikke-udøvende og udøvende kunstnere og præmieres med henholdsvis 2000 kroner, 1000 kroner og 500 kroner. Indlevering af forslag kan ske til kordegnekontoret i Jakobskirken, Astersvej 11 i Roskilde senest tirsdag den 25. marts klokken 12.00. Ved eventuelle spørgsmål i forbindelse med konkurrencen kan man kontakte sognepræst Mogens Ohm Jensen, Jakobskirken i Roskilde på telefon 46353922) eller mojekm.dk eller sognepræst Mogens Damm, Jyllinge på telefon (46733352) eller på mail modakm.dk.