Konfirmander fik indsigt i sult

Konfirmation: Der er ikke nogen konfirmander i Danmark, der går sultne i seng hver dag.

Det er de færreste, der kender til sult og fattigdom, men i mange dele af verden er mad ikke noget, man har nok af, og de problemer unge mennesker slås med i udviklingslandene, kan være svære for danske unge at sætte sig ind i.

Men den indsigt vil sognepræst Marianne Levken fra Ruds Vedby gerne give konfirmanderne fra Ruds Vedby Sogn samt Gierslev, Ørslev og Solbjerg Sogne.

Hun fik fat i Folkekirkens Nødhjælps Sult Karavane og fire volontører og de dukkede onsdag formiddag op i Sognegården i Ruds Vedby. Her fortalte de om deres oplevelser fra besøg i Malawi, Uganda og Zambia, viste en film, tippede 13 rigtige og legede rollespil med konfirmanderne.

To måneder i Malawi

En af volontørerne var 21-årige Kirstine Saxe, der sidste år var to måneder i Malawi med Folkekirkens Nødhjælps ungdomsprogram, hvor unge kan kommer ud til en lokal familie, bo hos familien og være med i de daglige gøremål, samt deltage i Folkekirkens Nødhjælps arbejde i det pågældende land.

– Jeg boede hos en forholdsvis rig familie, for jeg havde en seng at sove i, men vi boede i en hytte langt ude på landet, og levede under de forhold, som familien gjorde, fortæller Kirstine Saxe.

Det indbefattede blandt andet de sanitære forhold, som er noget anderledes end det varme rindende vand, vi er vant til herhjemme.

Rollespil i kirken

Efter de frivilliges beretninger og en film om det arbejde Folkekirkens Nødhjælp udfører, gik alle over i kirken og lavede et rollespil.

– Det er en slags kluddermor, hvor de unge skal filtre sig ind i hinanden og så vælger vi forskellige roller. En skal være pigen Heidi, der har problemer som aids, fattigdom, ingen skolegang og en dårlig høst. Så skal nogen være ildsjæle og sammen skal gruppen finde en løsning på Heidis problemer, fortæller Kirstine Saxe.

Arrangementet for konfirmanderne varede hele formiddagen.