“Kommunen presser dårlig løsning ned over skolen”

"Løsningen virker forældet og ugennemtænk". Sådan siger Ole Holleufer (V) om det forslag, et flertal i byrådet har godkendt som løsning på PCB-problemet på Solvangskolen. Han bakkes op af et medlem fra skolebestyrelsen

Foto: Helene Stolle

 I tirsdagens Furesø Avis kunne vi fortælle, at byrådet endeligt har fundet en løsning på problemet med de forhøjede værdier af giftstoffet PCB på Solvangskolen i Farum. En løsning, der ikke bare vil fjerne PCB'en men samtidig give skolen to nye undervisningsfløje, der kan matche den moderne undervisning.

Henrik Poulsen (S), formand for børne- og skoleudvalget gav tirsdag udtryk for, at han bifalder den valgte løsning, der kommer til at koste omkring 82 millioner kroner.

Læs hele artiklen om renoveringsplanen for Solvangskolen her:

"Med den godkendte løsning vil vi få en markant bedre skole", sagde han.

Venstre stemte ved byrådsmødet imod forslaget, og Ole Holleufer, der er medlem af børne- og skoleudvalget forklarer her hvorfor:

"Vi synes ikke, at løsningen giver det bedst mulige udbytte. Den virker forældet, tager ikke højde for skolens forhold og indeholder ikke de mulige forbedringer, der nævnes. Faktisk synes vi, at løsningen virker ugennemtænk", siger han og tilføjer, at han sammen med sine partikolleger mener, at der i dette tilfælde ikke er tale om, at man finder løsninger sammen.

"Kommunen har valgt en løsning, der presses ned over skole, elever og borgere. Endda en rigtig dårlig løsning", siger han.

Det er en holdning, som medlem af skolebestyrelsen på Solvangskolen, Peter Raasø er helt enig i.

"Hverken skolens ledelse eller skolebestyrelsen, som jeg sidder i, har hørt noget om det løsningsforslag, som forvaltningen har fundet på, og som nu er blevet vedtaget af et flertal i byrådet", siger han og fortæller, at skolens ledelse først blev gjort opmærksom på, at der var noget på gang, da de mødte to arkitekter, der gik rundt på skolen.

"Løsningen er derfor udelukkende kommet fra forvaltningen, ingen har været inddraget, og det er da ikke godt nok", siger han undrende til Furesø Avis.

Ifølge Peter Raasø er de planer, der ligger for PCB-renoveringen helt hen i vejret.

Se referat fra byrådsmødet, hvor planen for PCB-renoveringen blev godkendt her:

"I skolebestyrelsen har vi af skolens ledelse og af forvaltningen fået at vide, at den del af skolen, der er hårdest ramt af PCB, er fløjen, der indeholder kontoret, aula og hallen – altså det forvaltningen kalder 'administrations-, faglokale- og halbygninger. Men det er ikke de bygninger, man ifølge den netop godkendte plan vil rive ned. Så der altså noget, der ikke stemmer", siger Peter Raasø.

 Furesø Avis følger er i fuld gang med at følge op på kritikken fra Ole Holleufer og Peter Raasø