Jyderup går løs på 1. division

For første gang er Jyderup Farmers oppe i 1. division, og det handler om overlevelse.

Foto: Foto: Kirsten Ellebæk
Floorball i Jyderup Nr. 11, Joen Jensen, nr. 5 Kasper Hansen, nr. 2,  Kasper Pedersen og nr. 3, Martin Dalsgaard. Foto: Kirsten Ellebæk
Floorball i Jyderup Nr. 11, Joen Jensen, nr. 5 Kasper Hansen, nr. 2, Kasper Pedersen og nr. 3, Martin Dalsgaard. Foto: Kirsten Ellebæk

Søm

Træk stavene, lyder kommandoen i Jyderup, for floorballspillerne er klar til sæsonstart i mændenes 1. division.

Byen har efter sidste sæsons oprykning et hold i sportsgrenens næsthøjeste række, og dét er da noget. Især efter at klubben med det landlige navn Jyderup Farmers nærmest var groet fast i 2. division og med en rekord på 12 år i samme række aldrig troede, at det skulle lykkes at rive rødderne op og komme videre.

Men det gjorde det, og nu skal floorballfolket prøve kræfter og teknik med 1. division, hvor fire andre af rækkens hold på grund af en udvidelse af ligaen også har status som oprykkere.

Et af de hold er Lyngby, der kommer på besøg i Jyderuphallen til premierekamp søndag.

Fodboldspillere er ikke i gang endnu

Hjemmeholdet regner med en svær opgave og har overlevelse som sæsonens overordnede mål. Altså at holde sig i 1. division.

Til det formål arbejder man med en førsteholdstrup på 14 floorballspillere, men fodboldfolkene Jonas Næsborg, Martin Dalsager, Kasper Pedersen og Jonas Bergmann er ikke kommet i gang med træningen i deres foretrukne vintersportsgren endnu.

Det udelukker dog ikke, at en elle flere af dem er med i premieren.

Langskytte ny i rolle som spillende træner

Ny i rollen som spillende træner på Farmers-holdet er Kasper "Farum" Hansen, der har de præcise langskud som skarpladt våben.