Jeppe i ægte baronseng

Løvenborg
Holbæk Teater varmer op til sommer og totalteater på Løvenborg Slot. I år er det historien om Jeppe på Bjerget, der med svensk barokensemble og Bellmann vil boltre sig i de helt ægte kulisser.

Foto: Marianne Povelsen

Husker du Buster Larsen? Og husker du Buster Larsen i rollen som Jeppe på Bjerget i 1981? Og hvorfor er det nu interesssant? Det er det, fordi optagelserne til Kasper Rostrups film dengang foregik på Løvenborg Slot, og nu går Jeppe på Bjerget igen samme sted i Holbæk Teaters sommerforestilling "Jeppe på Løvenborg Slot".

Man kan vel kalde det en form for totalteater. Med skuespil, markedsplads, mad i det grønne og et vandrende publikum er der lagt op til en total oplevelse i den smukkeste og mest ægte kulisse, man kan tænke sig for en Jeppe-forestilling. Så drømmer han – eller er han vågen?

Mens der er gang i markedspladsen, og snerleduften blander sig med duften fra de mange markedsboder, så er der gang i mundhuggeriet inde i Jeppes hus. Her sætter Nille trumf på med krabasken, mens der fra Jeppe Skomagers kro lyder skrålende sang som en hyldest til de spirituøse dråber, og røgen fra kroens åbne ild blander sig med publikums festmåltid under de store træer. Så vågner Jeppe, og Holberg guider publikum tilbage til møddingen.

Barokmusik blander sig med skræppende gæs

Det bliver en sanse-vandring med professionelle skuespillere, operasangere og musikere igennem "Jeppe på Løvenborg Slot", der er instrueret af Holbæk Teaters leder, Pia Jette Hansen. Løvenborg Slot, der regnes til en af landets smukkeste, ligger otte kilometer uden for Holbæk nær Regstrup og blev opført i 1634 af Malte Juul. Slottets renæssancestil spiller flot op til det svenske Barok- og Bellmann-Ensemble, når det under ledelse af komponisten Bertil Farnløf lægger den musikalske stemning til den forbipasserende baron og baronesse i kongelig karet, ridefogeden til hest over den nyslåede mark eller de lystige bønders dans mellem køer og får, grise og skræppende gæs.

Blandt ensemblets mange medvirkende ses blandt andre Kim Vesti (i rollen som Jeppe), Christine Albrechtslund, Nis Bank-Mikkelsen, Søren Poppel, Gerard Carey Bidstrup, Kristoffer Møller-Hansen, Mari Eriksmoen, Pia Jette Hansen samt kokken Christian fra Tango Delikatesser. Derudover medvirker Svensk Barok- og Bellmann Ensemble fra Drottningholm i Stockholm, operasanger, sangere og dansere – i alt 50 statister.

Jeppe er en familieforestillig og varer i to en halv time. Den opføres alle dage, bortset fra mandage og tirsdage, i perioden 6.-17. august. Der spilles kl. 17 bortset fra søndag den 10. og søndag den 17. august, hvor forestillingen begynder kl. 13.

mpo@nordvest.dk