Italiensk gryderet

Der hører spaghetti til denne ret.
Der hører spaghetti til denne ret.

Bjerge Jørgensen

Bjerge Jørgensens bedste opskrift på en gryderet er denne italiensk inspirerede ret, som han har lavet gennem mange år.

Opskriften herunder er til fire personer.

Sådan gør du

1. Tag ca. 1 kg skært oksekød og skær det ud i pæne stykker, husk at fjerne sener og lignende.

2. Tag en tykbundet gryde og kom stegefedt i bunden, når olien er varm kommes kødet i, og det brunes pænt på alle sider.

3. Herefter tilsættes en dåse flåede tomater og to deciliter okseboulion.

4. Lad retten snurre fem-ti minutter og tilsæt så fem deciliter god rødvin.

5. Herefter smages retten til med salt og peber samt en knivspids kryddernelliker eller efter behag.

6. Nu skal retten småsnurre i en halv time, hvis man synes, kan man tilsætte fem spiseskefulde tomatketchup.

Et godt glas rødvin

Hertil serveres spaghetti samt et godt stykke flutes. Retten serveres i en dyb tallerken.

– Velbekomme. Et godt glas rødvin er ikke at foragte til retten, oplyser Bjerge Jørgensen.