Isens comeback-eksperter er fra Esbjerg

Esbjerg Energy har flere gange i slutspillet vendt et truende nederlag til sejr og er tilbage i guldkampen.

Isens comeback-eksperter er fra Esbjerg.
Isens comeback-eksperter er fra Esbjerg.

Det er som bekendt ikke slut, før det er slut. Før hornet har lydt. Før den fede dame har sunget, tilskuerne er smuttet, dommeren er gået i bad, og ismaskinen er på vej ind for at køre ny is på.

Det ved de udmærket i ishockeyklubben i Esbjerg.

Fansene husker uden tvivl stadig, hvordan deres helte i 2004 leverede et vanvidscomeback i den syvende og sidste finalekamp mod AaB, hvor Esbjerg var nede 0-2 med godt et minut igen.

To hurtige mål, en overtidsscoring og guldfest. Siden har de ikke vundet en dyt i Esbjerg, men måske sker det i år.

I hvert fald har de nuværende Esbjerg-spillere flere gange i slutspillet vist, at de er i stand til at levere tilsvarende iøjnefaldende comebacks.

To gange i semifinaleserien mod Herning – mest bemærkelsesværdigt i den sjette semifinalekamp, hvor Esbjerg var bagud 0-3, men vandt hele 10-4.

Og i tirsdags præsterede Esbjerg endnu et imponerende comeback, da holdet vandt den tredje kamp i finaleserien mod Sønderjyske med 6-4 efter at have været nede med 1-4. Endda på udebane i Vojens.

Ifølge ishockey-ekspert Olaf Eller er der en god grund til, at vestjyderne er så svære at knække.

– Esbjerg har ufatteligt nemt ved at score. Og de ved godt, de ikke skal bruge særligt mange chancer for at lave mål, og de laver nogle flotte mål ved bare at rette pucken af på skud fra blå line.

– Det giver en enorm selvtillid og ro at vide, at man har nemt ved at score. Esbjerg ved, at selv om de kommer bagud med nogle mål, er der intet, som er afgjort, siger Eller.

Efter tirsdagens comeback står der 2-1 i kampe til Sønderjyske. Første hold på fire sejre er dansk mester.

Olaf Eller kalder mesterskabsduellen helt åben inden fredagens fjerde finalekamp.

– Esbjerg har fået ny tro på tingene og fornyet energi. Sønderjyske virkede ovenpå i de to første finalekampe, men Esbjerg har fået gang i spillet, siger Eller, der dog tager et forbehold for, at der blot var tale om en enkelt sønderjysk svipser.

– Det kan også være, at Sønderjyske bare blev overmodige, da de kom foran, og i næste kamp igen er i stand til at kontrollere kampen, som de gjorde i de to første kampe, siger han.

Sønderjyske-træner Dan Ceman ærgrer sig over, at hans hold har lukket Esbjerg ind i kampen om mesterskabet og er ikke tilfreds med måden, det skete på.

– Det bekymrer mig hver gang, vi taber en kamp.

– Vi var foran, og så stoppede vi med at spille vores sædvanlige form for ishockey. Vi spillede uden intensitet og uden at være defensivt orienteret, som vi plejer. Vi gav Esbjerg en mulighed for at komme ind i kampen igen, og den tog de.

– Det giver Esbjerg masser af selvtillid, at der nu står 1-2 i stedet for 0-3.

Fredagens kamp spilles fra klokken 19.30 i Esbjerg, søndag klokken 14.30 gælder det kamp fem i Vojens.

Sønderjyskes træner er fortrøstningsfuld.

– Vi må bare tilbage til det spil, vi ved, vi kan spille, for det var ikke det spil, vi viste tirsdag. Vi må lære af vores nederlag, lægge det bag os og komme videre, og det er jeg sikker på, at holdet vil gøre, siger Dan Ceman.