“Ingen bør dø alene”

Sådan siger Røde Kors leder Karin Persson fra den lokale afdeling hos Besøgsvennerne

Foto: Claus Beyer

Den lokale Røde Kors afdeling i Hillerød opretter en Vågetjeneste i dette forår. Allerede nu har lokalafdelingen samlet 12 frivillige, der gerne vil stille sig til rådighed for Vågetjenesten. Vågetjenesten vil kunne tilbyde medmenneskeligt nærvær, i den sidste tid før døden indtræffer hos mennesker uden pårørende, eller som aflastning for pårørende. Arbejdet udføres i et tæt samarbejde medplejecentre og hjemmeplejen.

"Baggrunden for oprettelsen af Vågetjeneste i Hillerød er den simple, Røde Kors ønsker at medvirke til, at ingen bør dø alene. Familier til en døende i hjemmet, kan også have behov for nogle timers frirum eller hvile," fortæller Karin Persson, der er en af 'bagkvinderne' bag det nye projekt.

"Jeg fik en henvendelse fra nogle plejecentre og fra sygehuset, om vi i Råde Kors kunne skaffe nogle vågere akut. Jeg måtte desværre meddele, at jeg ikke kunne hjælpe. Efterfølgende er jeg sammen med Birgit Suhr Henriksen fra Patientordningen på Hillerød Sygehus gået i gang med at etablere en Vågetjeneste under Røde Kors og vi er nu klar til at søge efter to ledere til tjenesten," fortsætter Karin Persson.

Derfor søger Røde Kors nu efter et par frivillige, der kan have lyst til at blive ledere af denne Vågetjeneste.

"Vi er på udkig efter to, der vil stå i spidsen for Vågetjenesten. Det skal være mennesker med ledelseserfaring, og som har tid og hjertet på det rette sted. Man skal forvente, at man kommer til at bruge omkring 10 timer om ugen i starten. Arbejdet vil primært foregå hjemmefra," fortæller Karin Persson videre.

Som alt andet lokalt arbejde i Røde Kors, vil de kommende ledere for Vågetjenesten være ulønnede. Til gengæld tilbydes relevante lederkurser og deltagelse i netværk med andre frivillige ledere i Vågetjenesten.

"Har man lyst til at være med til at hverve flere Vågere end de allerede 12 frivillige, fastholde deres engagement, og samtidig være bindeled mellem de frivillige og personalet på plejecentre eller hjemmeplejen, så håber jeg, at man vil søge. Der venter spændende opgaver omkring erfaringsudveksling blandt de frivillige, planlægning af temadage og deltagelse i uddannelsestilbud og bestyrelsesmøder i Røde Kors. Opgaver der vil gøre indsatsen for Vågetjenestens arbejde endnu bedre i Hillerød," slutter Karin Persson.

Har man gode samarbejds- og kommunikationsevner, og en fornemmelse for at arbejde med andre frivillige, kan man kontakte Karin Persson på telefon 2371 2772.