Indsats mod ledige giver pote

Der sidder efterhånden ikke mange langtidsledige tilbage i Fredensborg kommune, efter man har målt et stort fald af langtidsledige fra året 2021 til 2022.

Indsats mod ledige giver pote

Hos virksomheden Eilersen i Kokkedal har man succes med at investere i både uddannelse og integration af medarbejderen. Foto: Fredensborg Kommune.

I en pressemeddelelse skriver Fredensborg kommune, at de langtidsledige får job som aldrig før. Fra december 2021 til december 2022 faldt antallet af jobparate langtidsledige med 70,1 procent

Det betyder, at der i Fredensborg kommune “blot” er 34 langtidsledige pt. En langtidsledig person er i udgangspunktet en person, der har været ledig i mindst 52 sammenhængende uger. Det store fald glæder formand for Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalget Lars Søndergaard (V).

– Af mange forskellige årsager har langtidsledige desværre ofte meget svært ved at komme i job. Derfor er jeg virkelig også stolt af dette flotte resultat og at vi har fundet job eller uddannelse til så mange af vores borgere. Det er først og fremmest godt for de ledige og deres familier. Men det er også godt for kommunens økonomi, da vi årligt sparer 13,8 millioner kroner til forsørgelse, siger Lars Søndergaard i en pressemeddelelse.

Han fortæller, at man i Fredensborg kommune har ført en målrettet indsats for at nedbringe antallet af jobparate langtidsledige i kommunen. Det er formentligt det, man ser resultatet af nu.

– Vi har tilført flere ressourcer til en tidlig indsats, så vi så at sige har nedbragt ’fødekæden’ til langtidsledighed. Derudover har vi søgt og fået puljemidler fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering til en særlig indsats for målgruppen langtidsledige over 50 år, siger Lars Søndergaard i en pressemeddelelse.

Lokal opbakning

Virksomheden Eilersen i Kokkedal, der udvikler og producerer sensorer til industrielle apparater er en af de virksomheder i kommunen, der har en lille aktie i faldet af langtidsledige i kommunen.

Hos Eilersen har man gennem flere år investeret i både uddannelse og integration af såvel langtidsledige som flygtninge, senest ukrainske flygtninge, som der i dag er ansat flere af på virksomheden, hvilket også er en strategi, der forebygger ledighed.

Det er ikke kun i Fredensborg, at der er et fald i ledigheden. I hele landet ser man et fald, det er dog ikke ligeså stort et tal, som I Fredensborg kommune. På landsplan er tallene i samme periode faldet med 51,6 procent. I Region Hovedstaden er faldet på 49,9 procent.