Indonesere genrejser omstridt Obama-statue

Myndighederne i Indonesiens hovedstad har rejst en statue af Barack Obama på hans tidligere skole. Statuen blev fjernet fra en park efter folkelige protester.

Statuen af præsident Barack Obama som 10-årig stilles op i hans gamle skole i Jakarta i dag.
Statuen af præsident Barack Obama som 10-årig stilles op i hans gamle skole i Jakarta i dag.

En omstridt statue af USA's præsident, Barack Obama, har fundet vej til gården på den skole i den indonesiske hovedstad, Jakarta, hvor præsidenten var elev i sin tidlige ungdom.

Statuen, der forestiller Barack Obama som tiårig, blev rejst i en af hovedstadens offentlige parker tilbage i december 2009, da entusiasmen over det bemærkelsesværdige amerikanske valgresultat var på sit højeste.

Siden er den amerikanske præsidents popularitet dog dalet blandt dele af Jakartas indbyggere, der protesterede over statuen, som de ikke mente Obama har gjort sig fortjent til.

Myndighederne valgte derfor tidligere på måneden at fjerne den tiårige Obama fra Menteng-parken.

– Det er bedre, at statuen bliver placeret her, hvor den vil inspirere og motivere eleverne til at nå deres drømme ligesom Obama, siger skolens viceinspektør, Akhmad Solikhin.

Præsident Obama får lejlighed til at se den kontroversielle statue af sig selv som tiårig, når han i næste måned, 38 år ældre, besøger Indonesien.