Ikke bekymret – endnu

Antallet af lærere, der stopper, er ikke alarmerende. Men udviklingen skal overvåges, mener Anne-Mette Risgaard Schmidt

Det største problem for skolerne i Frederikssund er ikke, at flere lærere end tidligere siger op. Det er derimod, at det er svært for kommunen at finde nye, kvalificerede ansøgere til de ledige lærerstillinger.

Sådan lyder reaktionen fra Anne-Mette Risgaard Schmidt, efter Lokalavisens artikel om, at der alene det sidste halve år er 27 lærere, der har sagt deres job op. For to år siden var tallet for den tilsvarende periode 11.

Selve tallet får dog ikke udvalgsformanden til at tabe mælet af forbavselse:

"Det er jo helt naturligt, at der er udskiftning på alle arbejdspladser. Og hvis man sætter det i forhold til antallet af lærere i kommunen, mener jeg ikke, vi kan tale om en lærerflugt eller noget, der ligner. Men det er klart, at vi skal have bremset udviklingen. Vi skal helst ikke have stigninger på 50 eller 100 procent, så derfor er det en udvikling, vi er meget opmærksomme på," siger hun til Lokalavisen.

Mens der såldes er skærpet opmærksomhed på antallet af lærere, der siver fra de lokale skoler, er der et andet område, som hun gerne bruger ordet 'bekymring' om:

"Vi har – ligesom flere andre kommuner – svært ved at rekruttere nye lærere. Vi er nødt til at sikre, at det er attraktivt at være ansat her. Måske kan det får nogle til at blive – selvom der altid er en vis udskiftning. Men endnu vigtiere er det, at man har nogle vilkår, som gør Frederikssund Kommune til et attraktivt sted at arbejde," siger hun.

I forvejen ligger skoleområdet i Frederikssund Kommune dog i den helt dyre ende i forhold til andre kommuner:

"Vi kan også se, at vores lønninger er udmærkede, og jeg tror heller ikke på, at en lokalaftale er det, der får flere kvalificerede lærere hertil. Jeg tror snarere på, at det er, at den enkelte lærer får et større råderum. Men vi er i dialog med skolestyrelserne om, hvad vi kan gøre på området," siger Anne-Mette Risgaards Schmidt.