I løb for Stella

Stine Fjelstervang, Stella og Ole Larsen med den flotte check. Stella kvitterede med en ballonblomst til Ole.
Stine Fjelstervang, Stella og Ole Larsen med den flotte check. Stella kvitterede med en ballonblomst til Ole.

Ole Larsen har løbet penge hjem til hospitalsklovnen Stella, der glæder de syge børn på Hvidovre Hospitals børneafdeling.

Der var stor glæde, da Ole Larsen forleden dukkede op på Hvidovre Hospitals børneafdeling med en check på mere end 20.000 kroner, der skal finansiere hospitalsklovnen Stellas besøg hos de syge børn.

Forhistorien er den, at børneafdelingen på Hvidovre Hospital på et tidspunkt kontaktede virksomheden Bavarian Nordic A/S om økonomisk støtte til hospitalsklovnen. På den baggrund tog finansdirektøren, Ole Larsen sagen i egen hånd – eller ben. Han besluttede nemlig, at han – som privatperson – ville donere 1 krone pr. kilometer han løb i 2015. Desuden startede han en indsamling på Facebook til fordel for hospitalsklovnen.

»Det er svært ikke at have sympati for det store arbejde, som hospitalsklovnen Stella udfører på børneafdelingen. Jeg blev rørt af brevet, og derfor besluttede jeg mig for, at min indsamling i 2015 skulle gå til hospitalsklovnen Stella,« siger Ole Larsen.

Sammen med de indsamlede beløb fra de to »Stella Løb«, der blev afholdt i 2015, blev det i alt til 21.056 kroner. Der var derfor glæde i børneafdelingen, da Ole Larsen kom forbi for at overrække en checken.

Stine Fjelstervang, ledende oversygeplejerske på Hvidovre Hospitals børneafdeling, er meget glad for at Ole Larsen har valgt at støtte Stellas arbejde, da afdelingen selv står for at skaffe midler til at betale Stella.

»Det betyder, at Stella fortsat kan være til glæde og opmuntring i afdelingen. Jeg kan slet ikke forestille mig at vi kan undvære Stella, for hun er blevet et fast holdepunkt for børnene. Mange af dem kommer her jo jævnligt, og nogle planlægger faktisk deres tider efter hvornår Stella er her, fordi de ved, hvor meget det hjælper, når der fx skal tages blodprøver eller lægges venflon.«

Ole Larsen, der løber cirka 60 kilometer om ugen, valgte at løbe penge ind til Stella, fordi han blev rørt over at høre om hendes betydning for børnene.

»Hun giver dem frirum fra de hvide kitler. Og allerede da jeg mødte hende første gang, kunne jeg se, hvor stor betydning hun har. Hun lavede fx en ballonmus med øjne til en dreng, som hurtigt glemte alt om den blodprøve, han skulle have taget.«