I LA holder vi hvad vi lover

Af Niels Westy, kandidat til Folketinget for Liberal Alliance, Fredensborgkredsen

Benediktevej 18c, 3480 Fredensborg

I et debatindlæg under overskriften "LA bryder løfter til erhvervslivet", beklikker socialdemokratiets medlem af Fredensborg Byråd, Per Frost Henriksen, Liberal Alliances medlem, Helle Abild Hansens, ærlighed. Per Frost Henriksen påstår, at LAs nej til et veto overfor et kommende storcenter i Hillerød er løftebrud i forhold til LAs valgløfter om at arbejde for bedre vilkår for kommunens erhvervsliv.

Lad mig først og fremmest understrege, at LA ikke gik til valg på at afskærme Fredensborg kommunes erhvervsliv fra konkurrence udefra. Vi er tilhængere af konkurrence, og hilser derfor alle der ønsker at åbne butikker og centre i Nordsjælland velkomne. Det øger konkurrencen til gavn for forbrugerne, og gør Nordsjælland mere attraktiv at bosætte sig i. Men til forskel fra socialdemokraterne vil vi gerne sikre så gode rammevilkår for både erhvervsliv og borgere som muligt. At forhindre andre i at udvikle sig, blot fordi man selv i årtier har ført en forfejlet politik, som Socialdemokratiet om nogen er ansvarlig for i Fredensborg kommune, er plat populisme og protektionisme.

Det rette svar fra Fredensborg kommune, hvis man ønsker at være attraktiv for forretningslivet er naturligvis, at tage kampen op og sikre bedre rammevilkår. Man kunne jo starte med at sænke eller afskaffe dækningsafgiften og i det hele taget nedbringe skatter og afgifter. Det vil både gavne erhvervsliv og borgere. Det kæmper Liberal Alliance konsistent for, både lokalt og på landsplan.

Så nej kære Per Frost Henriksen. Til forskel fra visse andre partier mener og arbejder vi for det samme, både før og efter et valg.