Hvorfor skal børnene på Lundtofte skole straffes?

Nu hvor kommunalbestyrelsen skrotter helhedsplanen for Lundtofte, vælger man samtidig at udskyde renoveringen af skolen.

Det er virkelig positivt, at man i kommunalbestyrelsen vælger at følge Venstres anbefaling om at skrotte helhedsplanen for Lundtofte og gøre det til et "idekatalog" fremfor at bruge ordet helhedsplan.

Ordet helhedsplan består af to ting: Helhed og plan, ingen af delene indeholdt det såkaldte forslag. At kalde det for et idekatalog giver et bedre arbejdsgrundlag, fordi det åbner for muligheden for at udvikle visioner, strategi og målsætning, som er en forudsætning for at lave en vellykket plan.

Men ændringen til et idekatalog vil nu medføre, at renoveringen af Lundtofte Skole udsættes yderligere, fordi kommunen derved mangler sit finansieringsgrundlag. Alle andre skolerenoveringer i kommunen er gennemført uden, at man har været afhængig af et finansieringsgrundlag, der skulle komme fra en voldsom byfortætning af bydelen.

Hvorfor skal Spor 1 være afhængigt af Spor 2 i Liv i Lundtofte? Hvorfor er de fysiske skolerammer for børnene i Lundtofte dårligere end for de andre børn i kommunen? Hvorfor skal børnene i Lundtofte straffes for det besynderlige forløb, som Lyngby-Taarbæk Kommune hidtil har lagt for dagen? Hvorfor er det børnene i Lundtofte, som skal betale prisen for denne kommunale langsommelighed?