Hvalaktivist border japansk fartøj

Kaptajnen på Sea Shepheards speedbåd, Ady Gil, newzealænderen Peter Bethune, har bordet det fartøj, der sejlede speedbåden ned, for at anholde hvalkaptajnen.

En anti-hvalfangst-aktivist har bordet et japansk sikkerhedsskib for at foretage en civil anholdelse af dets kaptajn i forbindelse med sidste måneds smadring af en high-tech speedbåd, oplyser aktivistgruppen Sea Shepheard.

Pete Bethune, den newzealandske kaptajn på den futuristiske Ady Gil speedbåd, som blev vædret den 6. januar, hoppede om bord på det japanske skib fra en vandscooter i ly af mørket, tilføjer gruppen.

"Det var en umulig mission," siger gruppens talsmand og stifter, Paul Watson, i en erklæring.

"Kaptajn Bethune bordede et sikkerhedsskib, der er tilknyttet den japanske hvalfangstflåde, med høj hastighed og i totalt mørke. Det lykkedes ham at komme forbi pigge og net, der skal forhindre bording," hedder det videre.

Angiveligt er Bethune om bord tidligt mandag morgen, men den japanske besætning er ikke klar over, at han befinder sig om bord. Men det hedder, at han er der for at kræve retfærdighed for sænkningen af sit skib.

Sea Shepherd siger, at Bethune vil forsøge at anholde Shonan Maru 2's kaptajn for ødelæggelse af Ady Gil og drabsforsøg på de seks besætningsmedlemmer på Ady Gil.

Han vil også forsøge at overdrage en regning på tre millioner dollar for ødelæggelse af state-of-the-art trimaranen, som satte hastighedsrekord i at sejle jorden rundt. Det skete under det tidligere navn, Earthrace.

"Sea Shepherd forventer, at japanerne vil holde kaptajn Bethune fanget om bord på Shonan Maru 2," hedder det videre i aktivistgruppens erklæring.

Hvalerne jages ved hjælp af et smuthul i et internationalt moratorium, der tillader "dødelig forskning".