Huskøbere i Hillerød har fået 20 procent flere boliger at vælge imellem

Er man på jagt efter et nyt hus i Hillerød Kommune, er oddsene for at finde drømmeboligen blevet bedre i løbet af det seneste år. Der er nemlig kommet 20 procent flere huse på markedet

Foto: Henning Bagger
Villaer, parcelhuse i Aalborg
Villaer, parcelhuse i Aalborg Henning Bagger

Antallet af villaer og rækkehuse til salg i Hillerød Kommune er steget med 20 procent i forhold til samme tidspunkt sidste år.

Det viser Boligsidens nye udbudstal fra primo oktober.

Helt konkret svarer det til, at der aktuelt er 231 huse at vælge imellem, hvis man vil købe hus i Hillerød.

Det er der flere årsager til, forklarer Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

"Huspriserne er generelt steget, og konkret viste de seneste tal fra Boligsidens Markedsindeks, at den gennemsnitlige kvadratmeterpris i Hillerød Kommune er steget med otte procent sammenlignet med samme tidspunkt sidste år. Det giver flere lyst til at sætte huset til salg," siger Birgit Daetz og tilføjer:

"I Hillerød er der netop kommet flere nye boliger på markedet siden samme tidspunkt sidste år, og samtidig er der færre boliger, der er blevet fjernet fra markedet, uden de er blevet solgt. Endelig er liggetiden for villaer og rækkehuse også steget en smule, og alt sammen medvirker til, at det samlede udbud stiger".

Sammenligner vi udviklingen i udbuddet af villaer og rækkehuse med nabokommunen Allerød, følges de to kommuner godt ad, når det gælder den procentvise udviklingen i udbuddet af huse. For også i Allerød går det fremad, og endda lidt mere end i Hillerød.

Allerød Kommune står nemlig for en fremgang på 26 procent i antallet af villaer og rækkehuse til salg sammenlignet med samme tidspunkt sidste år. Til gengæld er der her konkret færre boliger at vælge imellem, idet der aktuelt er 132 huse til salg.

På landsplan er stigningen i udbuddet af huse lavere. Her er der tale om en beskeden stigning på 0,8 procent i det samlede antal af villaer og rækkehuse til salg sammenlignet med begyndelsen af oktober sidste år. Men lokalt er der store forskelle på, hvordan udbuddet af huse fordeler sig i de enkelte kommuner.

Antallet af villaer og rækkehus til salg stiger således i 46 kommuner, og Hillerød Kommune er altså et af de steder i landet, som oplever den største fremgang. Omvendt falder udbuddet af huse i 40 kommuner.