Hurtigt hjem til kæresten – og så røg kortet

Dommeren godtog ikke 26-årigs forklaring til fartbøde

Foto: Pernille Kristensen

Der var ikke tale om en gyldig straffefrihedsgrund, da en nu 26-årig mand tilbage i oktober 2013 blev målt til at køre væsentligt for stærkt på Helsingørmotorvejen.

Det havde den 26-årige ellers påberåbt sig som årsag, da han forleden stod tiltalt ved Retten i Helsingør for sin overskridelse af den tilladte hastighed på motorvejen.

Ifølge retsbogen forklarede manden, at han havde fået et opkald fra sin kæreste.

Hun havde nogle problemer med sin familie, og af den årsag havde hun tidligere haft udleveret en overfaldsalarm, som hun dog havde afleveret igen.

Kæresten havde under telefonsamtalen givet udtryk for, at nogen nu var efter hende, og at hun var meget bange.

Den 26-årige var derfor gået i panik og havde derfor ikke lagt mærke til, hvor hurtigt han kørte, lød hans forklaring i retten. Han mente dog, at han i hvert fald havde kørt under 160 km/t.

En vurdering af hastigheden kunne den politimand bidrage med, som havde standset den 26-årige på motorvejen ved Hørsholm.

I retten forklarede politimanden, at han kørte i en civil politibil med videoudstyr, da han blev overhalet af den 26-årige.

Over en strækning på næsten tre kilometer filmede han mandens kørsel, og denne videofilm blev senere analyseret af politiets teknikere, der slog fast, at den 26-årige havde kørt med en gennemsnitsfart af 166 km/t.

Politimanden kunne i øvrigt bekræfte, at den tiltalte også havde givet en forklaring om sin bange kæreste, da han blev stoppet på motorvejen den pågældende dag.

Det formildede dog ikke dommeren, som lagde vægt på, at det ikke var en gyldig begrundelse for at køre så meget for stærkt.

Dommeren skelede også til, at den 26-årige tilbage i 2009 blev dømt for at køre mere end 30 procent for stærkt og i 2011 mere end 60 procent for stærkt, hvilket da førte til en ubetinget frakendelse af kørekortet.

Dommen endte derfor på en bøde på 2.500 kroner samt to års frakendelse af kørekortet.