Hurra for vores nye børnehave

Børn og voksne troppede op til festlig indvielse af Åkanden som ny instituion i Hareskovby

Foto: Finn Due Larsen

Børnehuset Skovbo og Palægården eksisterer ikke længere som daginstitutioner i Hareskovby. I stedet er børnene fra begge steder nu samlet i Åkanden.

Den nye institution er nu ikke så ny endda, for den ligger i samme hus som Skovbo, på Skovbovænget, og børnene har været sluset ind siden maj måned. Men derfor har man da lov at holde en ordentlig, officiel indvielse af Åkanden.

Det kastede de 66 børn i den integrerede institution, 40 fra børnehaven og 26 fra vuggestuen, sig ud i onsdag eftermiddag, sammen med forældre og personale.

Der blev sunget sange af børnene, der gav den fuld hals, og der blev holdt taler af lederen, Heidi Paaske, forældre og børneudvalgsformand Berit Torm (K).

Herefter fik to stolte, udvalgte børn lov til, sammen med en pædagog, at hive i en snor og afsløre det nye "Åkanden"-skilt, og så var der snacks og saftevand til alle.

Baggrunden for etableringen af "Åkanden" er et faldende børnetal i Hareskov-området, men i modsætning til en større debat for et par år siden forud for lukningen af vuggestuen Månedalen, var sammenlægningen til "Åkanden" udsprunget af et ønske fra forældrene selv.

Heidi Paaske, den daglige leder, glæder sig over hvordan processen er forløbet indtil nu, med opbakning fra både forældre, personale og kommune:

"Vi har gjort meget ud af at det skulle føles som et "tredje, nyt sted" for alle. Derfor har vi også arbejdet meget i at indrette rummene på nye måder og skabe et indtryk af et nyt sted."