Hundreder ventede på Ratko Mladic i Haag

Et par hundrede havde taget opstilling ved fængslet for at se den krigsforbrydersigtede Ratko Mladic.

Hundreder ventede på Ratko Mladic i Haag
Hundreder ventede på Ratko Mladic i Haag

Den tidligere bosnisk-serbiske hærchef Ratko Mladic er nu bag lås og slå i det fængsel ved Haag, hvor han skal sidde indespærret under retssagen for folkedrab og krigsforbrydelser ved Krigsforbrydertribunalet for Det Tidligere Jugoslavien (ICTY).

– Ratko Mladic blev i dag overført til domstolens varetægt, efter at have været på fri fod i næsten 16 år, skriver ICTY på sin hjemmeside.

Omkring 200 personer havde taget opstilling uden for fængslet i Scheveningen ved Haag for at få et glimt af den 69-årige tidligere general, der blandt andet er anklaget for sin rolle i belejringen af Sarajevo og massakren i Srebrenica.

– Når han kommer her og ser det bosniske flag, håber jeg han bliver rød af skam, siger den 24-årige Nikita Teodorovic, en hollandsk-bosnisk kvinde, der står indhyllet i Bosniens blå, gule og hvide flag.

I forsamlingen, som en håndfuld politibetjente holdt godt øje med, stod også flere serbere med deres eget flag og t-shirts med billeder af Mladic.

– Denne mand er en helt, han er min anden far, siger en af dem.

– Han burde ikke være her, det er en farce.

Flyet fra Beograd med Mladic om bord landede i Rotterdams lufthavn omkring klokken 19.45.

Hverken de mange journalister eller andre af de fremmødte fik dog held til at se den krigsforbrydertiltalte, der tilsyneladende ankom fra Rotterdam med helikopter.

Næste skridt er, at Mladic skal fremstilles for en dommer, noget der som regel sker 12 til 24 timer efter den tiltaltes ankomst til Haag, skriver nyhedsbureauet Reuters.