Hundedage på Jagt- og Skovbrugsmuseet

HØRSHOLM: Hunde og jagthunde er temaet for fire søndagsarrangementer i august måned på Jagt- og Skovbrugsmuseet.

Første søndag er den 6. august, hvor der kl. 11 indbydes til en dag under titlen 'Sort magi'. Retrievernes Jagthundeklub har arbejdet intensivt med at fremavle og træne gode jagthunde. De viser her, hvad man kan forvente sig af en veltrænet jagthund af god afstamning.

Der er mulighed for at få råd og vejledning før anskaffelse af hund, samt træning af din hund.

Gl. dansk og hønsehunde

Søndag den 13. august kl. 11.00 kan du følge en 'hund på arbejde'. Hvad gør man, hvis man er uheldig at skade et stykke vildt, hvad enten det drejer sig om påkørsel og jagt? Og hvordan lærer man sin hund at følge et spor?

Schweisshundefører Peter Knudsen fra Birkerød, og hunden Bilbo giver svaret.

Søndag den 20. august har temarækken fået overskriften 'Gammel dansk og hønsehunde'.

Hillerød Jagtforening viser hundetræning med et udvalg af de jagthunderacer, der bruges her til lands. Blandt andet grundtræning for at kunne bestå en apporteringsprøve, inden hunden tages med på jagt.

Søg og du skal finde

Sidste hunde-dag bliver søndag den 27. august kl. 11. Charlotte Holten, Nordsjælland, kommer og viser, hvad en Field Trais Spaniel kan udrette på jagt og hvordan man træner den. 'Søg og du skal finde..'

En Spaniel er specialist i at finde vildtet og rejse det, når den får besked på det – og ikke før.

Det er gratis at deltage i 'hundedagene', når der er betalt entré til museet. Entréen er 40 kr., børn under 18 år gratis.