Hovedvidne overfaldt medfange af frygt

Af frygt for rockerkammeraterne overfaldt det nuværende hovedvidne en medindsat for at kommer i sikkerhed.

Da det gik op for politiets hovedvidne i den store rockersag, at jorden begyndte at brænde under ham, overfaldt han en medfange i arresten bare for at komme i sikkerhed.

Det nuværende hovedvidne, M, sad i efteråret 2009 fængslet sammen med andre fra Hells Angels i Roskilde Arrest.

Men et par politifolk fortalte ham, at hans klubkammerater vidste, at han havde sladret om sin kriminalitet til både sin kæreste og sine forældre.

– I starten kører jeg ren facade over dem. Men inde i mig selv bryder min verden sammen. Mine forældre fortjente ikke at blive rodet ind i noget, bare fordi jeg havde været en skidt knægt.

Det fortalte politiets hovedvidne i den store rockersag mod 16 HA-rockere, heriblandt Brian Sandberg, mandag ved Retten i Glostrup.

Efter politifolkenes besked gik han tilbage til sin celle og brød sammen. Men for at komme væk fra HA'erne i arresthuset hurtigst muligt, valgte han at overfalde en medfange.

Den anden indsatte fik en knytnæve under en gårdtur og efter det, røg M direkte ind i Politigårdens arrest, hvor de problematiske fanger bliver anbragt.

– Jeg har det virkeligt skidt af frygt for, at der skal ske min kære noget, fortalte han.

Det er første gang, at hovedvidnet afhøres i Retten i Glostrup, og det sker under noget specielle forhold.

For det retslokale, der normalt er fyldt med op mod 100 mennesker, vil være tømt for både pressen og de hårdtpumpede rockere, der står tiltalt i sagen.

De må nøjes med at høre hans forklaring via højttaler, så de ikke kan se, hvordan vidnet ser ud i dag.

Men at offentligheden får vidnets stemme at høre, er i sig selv opsigtvækkende.

Hans egen retssag, der kostede ham 12 års fængsel, var omgivet af så meget mystik, at det selv i Højesteret blev holdt hemmeligt, hvornår han skulle for retten.

Politiet er overbevist om, at manden er i fare for at blive overfaldet af sine tidligere klubkammerater, fordi han har lagt kortene på bordet og vidner mod de øvrige tiltalte.