Holte Kammerkor medvirker i stort Brahms-projekt

80 korsangere, 68 musikere, to solister og en dirigent forenes i en opførelse af et af musikhistoriens ubestridte mesterværker, Johannes Brahms' Ein deutsches Requiem. Det sker som et samarbejde mellem Holte Kammerkor, Ballerup Kammerkor og Lyngby-Taarbæk Symfoniorkester, og som solister medvirker to unge sangere, Kristine Becker Lund og Andreas Landin. Drivkraften i projektet er de to kors faste dirigent Jan Scheerer.

De syv satser i Ein deutsches Requiem er bygget over tekster, som Brahms har udvalgt fra sit eget eksemplar af den tyske bibel, og da værket første gang blev opført i 1868 brød det i sin grundstemning radikalt med den, man ellers forbandt med et requiem. I stedet for bøn for den afdøde henvender Brahms sig til de efterladte. I stedet for bekymring for hvad der måtte vente af Guds vrede på dommens dag, giver Brahms udtryk for fortrøstning og håb om gensyn efter døden.

Værket opføres 3 gange: Søndag den 9. marts kl. 19.30 i Roskilde Domkirke, torsdag den 13. marts i Skovlunde Kirke kl. 19.30 og søndag den 16. marts i Helligaandskirken i København kl. 16.00.

Billetter til 120 kr. kan købes over billetnet, telefonisk på 4484 2771 og 4085 2771, eller via mail edithbkk.dk. jesper