HØJ’s damer klar til oprykningskampe

Uden selv at have indflydelse sørgede de øvrige resultater for, at drømmen gik i opfyldelse

Foto: Ove Dyrstrøm

HÅNDBOLD. En besynderlig situation. Drømmen for HØJ's 2.divisionsdamer om oprykningskampe til 1.division, den gik i søndags i opfyldelse, uden at de selv havde nogen som helst indflydelse på det. De øvrige kampe i toppen af 2.division magede det nemlig således, at Ajax2 slog FIF2 med 31-22, mens Rødovre besejrede Ydun med 31-14. Resultaterne betyder, at Rødovre snupper den direkte oprykningsplads, mens HØJ ender på 4.pladsen efter både Ajax2 og FIF2, men HØJ er divisionens næstbedste førstehold, og derfor tilfalder pladsen for kvalifikationskampene dem.

"Vi er selvfølgelig glade for, at det nu er afklaret, og nu vil vi tage en kamp af gangen. Vi er i første kval-runde i en pulje med tre hold, hvor vi skal spille hjemme mod et jysk hold, samt ude mod et fynsk hold. De to bedste hold går så videre i næste kval-runde mod to 1.divisionshold", fortæller HØJ's træner Claus Kuno, der med en vis stolthed kan se tilbage på de sidste 8 år med damehåndbolden i HØJ.

"Dengang havde vi et hold i Kvalifikationsrækken, og et 2.hold det blev trukket. Nu har vi et hold i 2.division, et hold i 3.division samt et hold i toppen af serie 2. Vi har i alle 8 år, hvert år flyttet udgangspunktet, og det er lykkedes hvert år, og endda inden for samme budget hvert år, det syntes jeg, at vi kan være rigtigt stolte over. Bare man snakker sammen om tingene og bliver enige, så plejer det at gå", siger HØJ-træneren.

"Vi har i de forgange år gjort meget ud af at integrere såvel vores U16 piger som vores U18 piger med dameseniorholdende via fællestræninger og diverse tematræninger. Et sådant samarbejde er til gavn for alle parter og sikrer de unge spillere gode muligheder for at snuse stil seniorhåndbolden stille og roligt inden de for alvor rykker op", siger Claus Kuno.

Selv om det var andre kampe i divisionen, der stjal overskrifterne, så spillede HØJ også selv søndag eftermiddag, hvor de mødte Team Amager på udebane, hvor HØJ kunne tage hjem med en sejr på 22-18.

"Vi brændte lidt for meget i 1.halvleg, hvor vi var bagud med 12-11. Vi fik snakket om det i pausen, og efter 8 minutter, så havde vi taget føringen, og derefter var jeg ikke på noget tidspunkt bange for udfaldet, og det endte da også med en rimelig sikker sejr", sagde Claus Kuno om opgøret.

Den sidste kamp i den ordinære turnering spilles på søndag kl.15.00 i Ølstykkehallen mod allerede nedrykkede Freja. Og derefter går de så løs med de spændende kvalifikationskampe.

KAMPFAKTA. 2.division, damer: Team Amager – HØJ 18-22 (12-11). HØJ: Frederikke Gulmark 5, Ida Kingo 5, Vibeke Gunge 3, Louise Vendelbo 2, Anne-Cathrine Jacobsen 2, Helene Steffens 2, Julie Grønbech 2, Trine Mortensen 1.