Hjerteryttere i gode takter

Hjerterytterne Team Næstved tjekker pulsen og gør status efter en helt fantastisk sæson.

– Den har budt på nye venskaber og fantastiske cykeloplevelser i århundredets bedste forårsvejr. Vi har profileret den gode sag i flere lokale motionscykelløb, og vi har afviklet vores eget cykelløb "Hjerteløbet" i Faxe for første gang. Det blev en helt forrygende debut, siger holdkaptajn Carsten Westh.

Fællesskab, motion og velgørenhed er ligeværdige temaer. Holdet tæller 16 aktive ryttere, og ambitionen er, at få 30-40 ryttere med. Der er plads til alle og ingen øvre grænse.

Den ældste rytter på holdet er 69 år, og har et års erfaring på cyklen. Den yngste er 21, og har flere års cykelerfaring.

– Det er helt i tråd med vores ønske om at rekruttere både kvinder og mænd i alle aldre, nybegyndere såvel som erfarne motionscyklister. Man skal dog være fyldt 18 år, siger Carsten Westh.

Der cykles og trænes på flere niveauer, og i den kommende sæson øges samarbejdet med Hjerteforeningen i Næstved. Blandet andet ved at skabe et hold for tidligere hjertepatienter på citybikes. På den måde bidrager Hjerterytterne i Næstved både økonomisk og praktisk med rehabiliteringen af foreningens medlemmer.

Der trænes året rundt, og spinningcyklerne i Happy2Fittness tages i brug på de sure vinterdage. Her kan træningen suppleres med styrke- eller anden kredsløbs-træning. Træningen foregår typisk med egen instruktør, og der sluttes altid med "bagsmækken" i form af kaffe, kage og lidt hyggeligt socialt samvær.

I marts måned begynder vi at cykle udendørs, og årets mål er at cykle rundt i Danmark som et hold for at gøre opmærksom på Hjerteforeningen og Hjerterytterne.

– Målet er stort men overkommeligt for alle, blot man følger en fornuftig træningsplan. Der er således rigeligt at træne og se frem til. Turen gennemføres i uge 35 med dagsruter på 150 km., så alle kan være med. Turen i 2019 er planlagt og gennemføres i samarbejde med Rigspolitiets Idrætsforening, der også vil sørge for motorcykel-Marschalls og følgebil. Vi vil derfor være i de bedste hænder på vores tur rundt i Danmark, siger holdkaptajn Carsten Westh, og henviser til det kommende informationsmøde.