Hillerød Lænken fejrer 50 års fødselsdag

Hillerød Lænken har eksisteret i over 50 år, er flyttet til nye lokaler og bryder med tabu omkring hjælp til at takle et alkoholproblem. Derfor inviteres der til jubilæum med festbuffet lørdag den 28. marts på Skansevej 2C.

"Vi ønsker at se rigtig mange medlemmer, familie og venner af foreningen til vores festarrangement. I foreningen har vi holdt sammen i over 50 år, og mange har fået nye venner og nye vaner med støtte i foreningen", udtaler en af festarrangørerne Vivi.

Hillerød Lænken tilbyder støtte og rådgivning og mødes to gange om ugen til et godt måltid og en god snak. Her mødes mennesker, som alle har det til fælles, at de har eller har haft alkoholproblemer tæt inde på livet – enten som misbrugere eller pårørende.

Hillerød Lænken flyttede i januar 2015 til de nye lyse lokaler på Skansevej. Det er Nordsjællands Misbrugscenter, som har tilbudt foreningen brug af de flotte nye lokaler.

"Vi er utrolig glade for vores nye mødested", siger Hugo fra festudvalget. "Der er lyst og lækkert og vi har fået en rigtig god start. Vi håber, at borgere i Hillerød, som er ramt af alkoholproblemer, vil finde vejen forbi."

Alkoholproblemer berører alle samfundslag og en tredjedel af alle danskere har en person i familien, der drikker for meget. Folk med alkoholproblemer venter cirka 10 år, før de beslutter sig for at gå i behandling, og det går hårdt ud over både familien, jobbet, helbredet og økonomien.

"Det at møde mennesker, som er kommet ud på den anden side, og som igen har fået fodfæste, er for mange med til at give håb og et vigtigt supplement til behandlingen. At mødes i en forening med mennesker, som ved hvad det handler om kan være en uvurderlig støtte", udtaler Lis Isdal, som er formand for Landsforeningen Lænken, som organiserer de ca. 25 lokalforeninger rundt om i landet.

"For det giver jo respekt at gøre noget ved sit alkoholproblem. Vi vil gerne være med til at gøre op med den misforståelse, at det er tabu at få hjælp til at takle et alkoholproblem. Man kan jo med det samme mærke omverdenens anerkendelse og støtte, når man gør noget ved problemet" udtaler en af festarrangørerne Vivi.

Størstedelen af de danskere, der drikker for meget, lever et aktivt liv med job, familie og venner. Men bag den ofte pæne facade hersker et uforudsigeligt kaos, hvor hjælpen kan synes meget langt væk.