Herlig havefest: Det rockede og gyngede på Ølejren i Ølstykke

Mellem 5.000 og 6.000 mennesker skålede, klappede og dansede på lørdagens Musikfestival Ølejren i Ølstykke

Det kan godt være at nabokommunen råder over en gigantisk festival, som selveste Eminem finder et besøg værd, men i Ølstykke formår man at levere en musikalsk havefest, der i den grad sparker røv – ja, undskyld ordvalget.

Musikfestival Ølejren 2018 blev nemlig en vaskeægte fuldtræffer, som overstrålede sidste års premiere – skønt sommervejr, kolde øl, indbydende mad og masser af god og varieret musik fordelt på to scener i den store have på Udlejrevej.

Nogle var kommet for at høre pop med "Fleck" og "Planteskolen", mens andre havde pakket tæppet for at høre funk og rock med svenskeren "Paulo Mendonca". Og nå ja, så bød programmet også på hiphop, folkemusik, blues, country samt et lokalt talenthold.

De godt og vel 5.000-6.000 mennesker, der valgte at bruge deres lørdag i Ølstykke, fik med andre ord serveret den store musikalske hovedret i form af kunstnere, der allerede er kørt i stilling som morgendagens store navne på den danske musikscene.

"Musikken er god, og så er det bare fedt med et alsidigt program, hvor der er noget for alle," sagde Jon Olsen og Lene Hansen, der nød besøget på Ølejren.

"Det er fantastisk, at Ølstykke har fået denne festival. Det er med til at samle byen om et hyggeligt arrangement, hvor nærværet og det intime er i fokus. For os behøver festivalen ikke blive større. Den er helt perfekt i sin nuværende form," sagde de to gæster, som blev bakket op af Pia Aagaard, der ikke var med til premieren sidste år.

"Det glæder mig at se den store opbakning til arrangementet. Endelig har Ølstykke fået noget at samles om. Hele konceptet og størrelsen er helt perfekt og passer til byen," sagde hun.

Mens der blev skålet, klappet og jublet på græsplænen i Ølstykke, så havde arrangør Danni Elmo sit at se til, for festlighederne foregik i hans have med ham selv på scenen.

"Jeg er så dybt taknemmelig og imponeret over den kærlighed og opbakning, som folk har givet til mig og festivalen. Det er så fantastisk," sagde en tydelig rørt Danni Elmo.