Halsnæs kom til lommerne

Flot resultat ved Røde Kors indsamling – 42.000 kr. blev samlet ind da der blev stemt dørklokker i Halsnæs

Efter Røde Kors indsamlingen blev der hygget med boller, kakao, spejdersang og bål. Foto Caroline Andersen
Efter Røde Kors indsamlingen blev der hygget med boller, kakao, spejdersang og bål. Foto Caroline Andersen

Resultat Der var højt humør og høj sol, da Røde Kors havde indsamlere på gaden i hele landet i søndags. Også i Halsnæs blev der stemt dørklokker og bedt om bidrag i det flotte efterårsvejr. Og der var stor lyst til at donere, når indsamlerne bankede på.

Indsamlingsleder Niels Andersen fortæller, at der blev samlet godt 42.000 kr. ind i Halsnæs kommune. Det var 2.000 kr. mere end sidste år, selv om der var færre indsamlere på gaden.

På landsplan kom der 1.000 kr. i hver indsamlingsbøsse, men i Halsnæs var der 1.360 kr. i gennemsnit i hver bøsse, så Halsnæsserne var gode til at komme til lommerne, da Røde Kors kom forbi.

I år var en helt særlig gruppe indsamlere på gaden. Familiespejderne fra Hundesteds Knud Rasmussen gruppe dækkede 12 ruter i Hundested. Indsamlingsleder Caroline Andersen er glad for, at de var med til at sikre penge til årets indsatsområde, som fokuserede på hjemløse både i Danmark og i udlandet.

"På landsplan lander Røde Kors Indsamlingen på samme niveau som sidste år; nemlig på ca. 16 millioner kr. og det er der stor tilfredshed med. Det er en kæmpe bedrift i et meget svært marked", udtaler Tine Brendstrup fra Røde Kors Landskontor. "Og det kunne på ingen måde lade sig gøre uden alle dem, der samler ind, og alle dem der donerer".

Der bliver nu sendt en halv mio. kr. til hver af de fire indsatsområder som Røde Kors havde fokus på i år: Hjemløse i Danmark, voldsudsatte kvinder i Danmark, krigsramte i Yemen og ofre for oversvømmelserne i Mozambique.

Resten af pengene kommer i katastrofefonden, så Røde Kors kan rykke ud med kort varsel, når der er behov.