Hacker-sag holdes for åbne døre

Foto: Mie Neel
Piratbay hacker Gottfrid Svartholm Warg sidder i Køge Arrest. I aften er der demonstration fra Køge Station til Køge Arrest, hvor rispapirlamper sendes i vejret .
  Foto: Mie Neel
Piratbay hacker Gottfrid Svartholm Warg sidder i Køge Arrest. I aften er der demonstration fra Køge Station til Køge Arrest, hvor rispapirlamper sendes i vejret . Foto: Mie Neel Foto: Mie Neel

Køge: Da op mod 40 unge aktivister demonstrerede i Køges gader den 12. februar, var et af målene af få retssagen mod den svenske hacker Gottfried Svartholm Warg til at køre for åbne døre, så offentligheden kunne følge med. Det ønske ser ud til at gå i opfyldelse.

En journalist fra dagbladet Information har kæret Frederiksberg Rets beslutning om lukkede døre med henvisning til offentlighedens interesse i sagen og har nu fået medhold i landsretten.

– Der er ikke oplysninger om formodede medgerningsmænd eller anført andre oplysninger, som gør det antageligt, at sagens behandling i et offentligt retsmøde på nuværende tidspunkt på afgørende måde vil hindre sagens oplysning. Begæringen om dørlukning burde ikke have været taget til følge, skriver Østre Landsret i sin kendelse ifølge Information.

Gottfried Svartholm Warg sidder varetægtsfængslet i Køge Arrest. Han er sigtet for at stå bag et hackerangreb på CSC i Valby i 2012. Her fik hackere adgang til politiets kørekortregister, og derigennem millioner af danske CPR-numre, hemmelige oplysninger fra Schengen-registrene og 10.000 tjenestemænds password og e-mail. Den 29-årige Gottfrid Svartholm Warg er endvidere kendt som medstifter af den omstridte fildelingstjeneste Pirate Bay.

Der er et nyt grundlovsforhør i CSC-sagen igen onsdag, hvor anklagemyndigheden skal overbevise dommeren om, at varetægtsfængslingen fortsat skal opretholdes. Bliver Gottfrid Svartholm Warg dømt i sagen, risikerer han op til seks års fængsel.