Grunde solgt på få uger

Grunde til mere end 30 rækkehuse i Vinge er nu solgt. God interesse for de kommende grunde – også grunde der end ikke er sat til salg

Foto: Jesper Kappel

I løbet af efteråret blev 23 parcelhusgrunde solgt i Deltakvarteret, der er det første kvarter i den kommune by Vinge. Nu kan Frederikssund Kommune også melde, at i alt 36 rækkehusgrunde er solgt på omkring to måneder. Det er mindre byggefirmaer, der har haft mulighed for at komme med deres bud på grundene.

"Jeg utroligt glad for, at de her grunde også er solgt. Det tyder jo på, at den interesse, vi tror og håber på, der er for vores projekt, at den rent faktisk er til stede. Det er dejligt," siger borgmester John Schmidt Andersen (V).

De 36 grunde er delt op i otte "rækker" af tre til seks grunde og har været sat til salg for mellem 750.000 kroner og op til 1,5 millioner kroner. Nogle af grundene er faktisk blevet solgt til mere end udbudsprisen, oplyser borgmesteren. Det er tre forskellige lokale entreprenører, der har købt grundene.

Efter planen kan de tre entreprenører gå i gang med byggeriet af deres rækkehuse i august måned i år. På det tidspunkt skulle Frederikssund Kommune være færdig med at byggemodne grundene.

Noget tyder på, at interessen for Vinge bestemt ikke er dalende.

"Vi har faktisk fået henvendelser på grunde i randområderne af Deltakvarteret, hvor man kan bygge huse i op til fire etager. De grunde er slet ikke sat i udbud endnu," fortæller John Schmidt Andersen. Han oplyser også, at der er tre eller fire konsortier, der er inde og byde på jorden og projektet om Vinge centrum. Denne grund er udbud i øjeblikket.