Grønt lys til omstridt byggeri

Det konservative flertal vedtog i mandags planerne for et nyt butikscenter ved Hellerup Station. Oppositionen protesterede forgæves

Foto: Jesper Bjørn Larsen

'Skandaløst', 'hovsa-løsning', 'en ommer', 'hvad tænker I på'.

Bølgerne gik højt i en byrådssal, der var fyldt op på tilhørerpladserne, da Kommunalbestyrelsen i mandags tog stilling til planerne for Ryvangs Allé 87-89.

Både oppositionen og Venstre rev sig i håret over det konservative flertal, som siger god for planen om at bygge et 700 kvadratmeter stort supermarked lige ved Hellerup Station.

"Jeg finder det skandaløst, at man nu tilsidesætter seks tidligere beslutninger om ikke at give tilladelse til forøget byggeri ved Hellerup Station. Hvilken relevans har det her byggeri overhovedet for Gentoftes borgere", spurgte Irene Lütken (S).

Dét var startskuddet til en samlet oppositions skarpe protester over en beslutning, de betragter som uansvarlig af to grunde: Dels frygter de, at byggeriet vil udløse et trafikalt kaos på et i forvejen trængt område, og dels mener de ikke, at behovet for et nyt supermarked er dokumenteret.

"Er det overhovedet vores opgave at lave en lokalplan, der tilgodeser andre kommuners borgere", spurgte Marie-Louise Andreassen (V), idet hun sigtede til, at supermarkedet er tænkt som et tilbud til de rejsende.

Formand for Byplanudvalget, André Lublin (K), forsøgte at imødegå dele af kritikken. Han forklarede bl.a., at der vil blive

fjernet

parkeringspladser ved byggeriet, så ifølge ham vil bilisterne hurtigt opdage, at det nok ikke er her, de skal handle.

Forslaget blev vedtaget med de ni konservative stemmer. Oppositionen stemte imod, mens Venstre undlod at stemme.

Dansk Projekt Invest, som har foreslået byggeriet, skal nu fremsende et projektforslag til Gentofte Kommune. Hvis deres forslag lever op til en række specifikke krav, bl.a. om varelevering, vil de få grønt lys til at bygge.