Grønt lys for rejser til Storbritannien

Danskere frarådes ikke længere at droppe alle ikke-nødvendige rejser til Storbritannien.

Feriehungrende danskere har fået endnu en mulig destination for udrejse, efter at Udenrigsministeriet har lempet på advarslen for rejser til Storbritannien.

Fredag har Udenrigsministeriet sænket Storbritannien fra orange til gult niveau.

Det betyder, at de danske myndigheder tidligere frarådede alle ikke-nødvendige rejser til Storbritannien. Det gør myndighederne ikke længere.

I stedet opfordres alle danskere, der tager til Storbritannien, til at være ekstra forsigtige. Det er, uanset hvor i landet man befinder sig.

Lempelsen sker synkront med en opdatering af Storbritanniens liste af lande, som er undtaget af den britiske regerings opfordring om at droppe alle ikke-nødvendige rejser.

Listen er også opdateret fredag, og Danmark er på den sammen med stort set alle europæiske lande samt enkelte dele af Nordamerika og Asien. USA, Sverige, Brasilien, Mexico, Indien og Kina er stadig ikke på listen.

Udenrigsministeriet gør opmærksom på, at selv om der er åbnet for trafikken til Storbritannien, vil der stadig være tiltag, som rejsende normalt ikke oplever.

Blandt andet gælder undtagelserne fra Storbritanniens karantæneregler kun, hvis man rejser fra et undtaget land. Man vil dermed ikke opleve samme regler, hvis man som dansker rejser fra Sverige til de britiske øer, som hvis man rejser fra Danmark.

– Derudover skal du være opmærksom på, at du fortsat skal registrere dig hos myndighederne i Storbritannien inden indrejsen, tilføjer Udenrigsministeriet.

Der fremgår ikke umiddelbart af Udenrigsministeriets hjemmeside, hvor det skal ske.

Men ministeriets pressetjeneste henviser til et sted på den britiske regerings hjemmeside, hvor man kan søge på særlige coronatiltag. Her er der en sektion for "international travel and immigration"(Internationale rejser og immigration, red.).

I et underafsnit kan man finde regler for lande udtaget fra briternes rejserestriktioner.

Alternativt kan man skrive www.gov.uk/provide-journey-contact-details-before-travel-uk i adressefeltet i sin internetbrowser.

Her kan man registrere sig hos de britiske myndigheder