Grønholt har mistet en stor del af sin sjæl

Christine Hougaard Andersen, Grønholt, er død. Hun blev 74 år

Mindeord af Carsten Wulff

Vi vidste jo godt, at Christine var syg. Alligevel kom det bag på os, da vi hørte at Christine var gået bort, 74 år – hun havde jo altid været der.

Dengang vi kom til Grønholt i 1968 var Christine den første, der kom med en blomst og bød os velkommen med papilotter i håret og med Mads i hånden. Det blev starten på et venskab, der skulle strække sig over næsten 50 år.

Christine var en bestemt kvinde, der ikke lagde fingre imellem, men altid med hjertet på rette sted. Hun var dybt forankret i sin familie, i Vennekilde og i Grønholt. Hun havde stor andel i Grønholts identitet – altid hjælpsom, altid villig til at give en hånd med.

I de godt 50 år Christine levede i Grønholt, er der nok ikke sat en æresport op uden hun og Erik var en del af det, og talrige er de gange, hvor Christine organiserede "byens gave", når festlige lejligheder skulle fejres.

Da mine forældres guldbryllup skulle fejres for et par år siden, ringede Christine og spurgte mine søstre og jeg om, hvad vi havde planlagt. Da vi havde forklaret vores forberedelser sagde Christine med vanlig bramfrihed "Det er jo helt tosset – det går sgu da ikke". Og i løbet af en dag var alt sat på skinner og alle sat i gang. Ingen diskussion – "sådan er dét".

Der er masser af lignede historier. Med Christines bortgang mister "det gamle" Grønholt en stor del af sin sjæl.

Men ikke kun beboerne i Grønholt har nydt godt af Christines hjælpsomhed. Christine var ikke bleg for at kontakte os i Social-og seniorudvalget, når kommunens omsorg ikke rakte ud, helt ud, hvor den burde eller hvis nogen var blevet uretfærdigt behandlet. Altid værdigt og sagligt. Og derfor blev hendes henvendelser altid taget alvorligt.

Gennem en årrække var Christine drivkraften bag Vinterstuen – Fredensborgs største og mest succesfulde sociale arrangement.

Christine var en mester til at få lavet interessante arrangementer til stor glæde for de 100 medlemmer, der mandag efter mandag mødes og nyder samværet.

Christines alt for tidlige bortgang har rørt os alle dybt. Vore tanker går til Erik, Mads, Jørgen, Trine og resten af familien. Vi er mange, der vil huske Christine, som det fantastiske menneske hun var.

Æret være Christine Hougaard Andersens minde.

På vegne af familien Wulff, Carsten Wulff

NB. Christine døde mandag den 5. december og blev begravet ved en stor begravelse fra Asminderød kirke tirsdag den 13. december.