Grøn ring om Stenløse

De grønne områder i Hovestadsregionen skal udvides og forbindes af en grøn ring fra Rungsted Kyst til Køge Bugt. HUR har ny plan klar

Foto: Michael Harsvik

STENLØSE: Storkøbenhavn er allerede meget grøn af et storbyområde at være. Men visionen er, at Hovedstadsregionen skal være endnu grønnere, og de første skridt i retning af at blive et af verdens bedste, rekreative landskaber, er nu taget.

Med underskrivelsen af et såkaldt grønt charter har 13 kommuner – herunder Stenløse – engageret sig aktivt i udviklingen af Hovedstadsregionens helt unikke, grønne struktur.

Charteret blev underskrevet den 13. maj – også af Stenløse borgmester Willy Eliasen.

Med underskrifterne vedkender de 13 kommuner sig et ansvar for videreudviklingen af de mest værdifulde naturområder omkring Hovedstaden, når HUR som led i strukturreformen nedlægges til nytår.

– Hovedstadsregionen byder på mange attraktive områder, som regionens borgere benytter flittigt til udflugter i de grønne. Flere steder findes en så prægtig natur med store mose-, eng- og landbrugsområder, at det kan være svært at begribe, at storbyen ligger så forholdsvis tæt på, siger HURs formand Mads Lebech.

– Faktisk er denne dimension en af grundene til, at Hovedstadsregionen står så stærkt i den globale konkurrence mellem metropoler om at tiltrække nye virksomheder, nye borgere og turister, siger han.

Den grønne ring omkring Stenløse vedrører blandt andet Ganløse og Veksø.