Gode trafikale forbindelser på Vestegnen

Anne Sina, folketingskandidat i Taastrupkredsen (S)

Fra min tid som folketingsmedlem med sæde i Folketingets transportudvalg ved jeg, hvor afgørende gode transportmuligheder er for et område – især når det gælder om skabelsen og tiltrækningen af nye arbejdspladser. Høje-Taastrup og resten af Vestegnen rummer et stort erhvervsmæssigt udviklingspotentiale – det skal understøttes og styrkes. Derfor er der brug for en ny Ring 5 og en styrkelse af den kollektive trafik på kryds og tværs af Vestegnen.

God fremkommelighed er ikke kun med til at tiltrække arbejdspladser – det er også med til at få hverdagen til at hænge sammen for de mange pendlere i området. I dag bruger borgerne i Hovedstadsområdet intet mindre end 9 millioner timer årligt på at sidde i kø. Prognosen er, at tallet er det dobbelte om ti år. Det er hverken en bæredygtig, effektiv eller attraktiv måde at bruge sin tid på. Ingen har lyst til at bruge mere tid på transport end højst nødvendigt. Især ikke, hvis man ved, at familien derhjemme venter på en.

Gode trafikale forbindelser er ikke noget, der kommer af sig selv. Det kræver knofedt, godt politisk håndværk og en god portion stædighed. Og så skal de lokalt valgte politikere på Vestegnen i kommune, regionen og Folketinget på tværs af partiskel samle kræfterne og insisterer på, at dette område fortjener en opgradering. Det vil jeg gerne sætte mig spidsen for som folketingskandidat og folketingsmedlem.