God privatøkonomi? Sådan skaber du plads i budgettet

Dette indhold er sponsoreret

En af de ting, der bekymrer os danskere allermest er privatøkonomien. Det er ifølge flere studier noget af det, der kan give allermest ondt i maven og skabe allermest angst. Derfor ser vi på, hvordan du komme igennem hverdagen uden at skulle bekymre dig om, hvorvidt der er penge til hele måneden. For det kan sagtens blive bedre – der er lys for enden af tunnel næsten uanset, hvilken økonomisk situation, man står i. Hold hovedet højt og klar til at ændre på dine adfærdsmønstre: Lån penge ved hjælp af http://xn--smlnutensikkerhet-9qbb.com/. Så kan du få hjælp til de vigtigere ting i livet, som når der skal ske store investeringer i livet. Her i artiklen kigger vi på, hvordan man kan skabe lidt luft i budgettet og se på hvordan man reelt set bruger sine penge. Der er nemlig rigtige mange mennesker, der bruger penge på ting og abonnementer, de sjældent bruger. Vi ser på, hvordan disse usunde vaner kan komme til livs, så man kan komme på rette vej økonomisk igen.

Skab et overblik over dine udgifter, og se hvad du kan undvære

Dette er det første, man bør gøre, hvis man er usikker på, hvor alle ens penge forsvinder hen i løbet af måneden. Et godt sted at starte er ved at samle alle de faste udgifter, der er tilbagevendende hver eneste måned. Det vil altså sige f.eks. husleje, el, vand, varme, forsikringer, lån, a-kasse, fagforening, fitnessabonnementer mm. Når man har disse udgifter på plads, så har man sit såkaldte rådighedsbeløb – og det er netop i dette, at man skal finde penge til mad, tøj, fornøjelser mm. Her kan man kigge på sit forbrug i løbet af det seneste år og konkludere, hvor det er pengene forsvinder hen. Hvad kan man måske undvære, så der bliver ekstra plads i budgettet til det, man gerne vil.

Hop over impulskøbene og start med at lave en madplan

Et af de steder, hvor danskerne er rigtig gode til at bruge penge, er når de er ude og købe ind til husholdningen. Her kan impulskøb lede til nogle ret store udgifter, hvis man ofte hopper på supermarkedernes strategiske placering af slik og snacks. Hvis man vil gøre sig selv en stor tjeneste, så er det en rigtig god idé at lave en madplan og en indkøbsliste, som man holder sig til, når man er ude at købe ind. På den måde holder man sig mere slavisk til indholdet på indkøblisten og undgår dumme og dyre impulskøb.

Spar på din el-regning

En anden rigtig god måde at spare mange penge på, er ved at blive mere opmærksom på sit el-forbrug. Mange mennesker bruger enormt mange penge, på f.eks. at holde ovnen kørende for lang tid, holde køleskabet åbent uden de bruger det og lign. Desuden er en stor strømsluger, når der er tændt på alle kontakterne i huset og der er elektronik tilkoblet, selvom selve elektronikken er slukket, så koster det stadig penge, hvis kontakten på væggen er tændt. Grunden til at en lampe kan tænde med det samme, hvis du tænder på knappen på lampen, når den er sat i stik, er fordi strømmen hele tiden er klar, fra væggen af. Der findes heldigvis rigtig mange gode muligheder, for at du kan spare på din el-regning.

Der er bl.a. 2 apps, som kan hjælpe dig med at holde styr på dine el-regning-omkostninger.

Den første app hedder: Watts og den anden app hedder: Barry. Med disse to apps, får du indsigt i dit strømforbrug fra time til time. Så hvis du er klar på at spare penge, ved at spare på din el-regning, så er det helt sikkert en god idé at hente én eller begge disse apps.

Genovervej din mobilregning og spar penge

Vi kender det alle sammen, vi bliver ringet op af en dygtig sælger, som presser hårdt på. 10 minutter senere, har vi sagt ja til et mobilabonnement, som vi egentlig ikke helt har råd til. Vi blev solgt på alle de fede fordele, men nu står vi pludselig med et for dyrt abonnement. Det er en rigtig god idé, at genoverveje om dit nuværende mobilselskab er det rigtige for dig, eller i hvert fald om dit nuværende abonnement er det rigtige for dig. Har du behov for alle de gigabyte du betaler for og har du behov for alle de timers tale? Prøv at log ind på dit mobilselskabshjemmeside og se hvad dit forbrug er her. Hvis du kan se du bruger alt for lidt ift. hvad du betaler for, så ring til dit mobilselskab og spørg om de ikke kan give dig en bedre pris. Hvis du bruger dit abonnement totalt, så prøv at overvej om du kunne skære ned på dit forbrug her. Har du mange samtaler, som du godt kunne have undværet? Eller måske du bare har streamet for meget af et program, du egentlig ikke engang synes er så fedt igen. Der er mange muligheder, men du skal helt sikkert genoverveje om dit nuværende mobilabonnement er det rigtige for dig, hvis du gerne vil spare penge.

Hold styr på dit forbrug ved hjælp af en app

De fleste af os i dag, har en smartphone, som vi kan bruge til alt hvad hjertet kan begære. Så hvorfor ikke også, få en lille økonomisk vejleder i lommen, som hjælper dig med at holde styr på dit forbrug? Flere og flere mennesker anskaffer sig apps, som hjælper en med ens personlige økonomi. Dette kan være apps som f.eks. Spiir, Spenderlog, For resten, Lommebudget, eTilbudsavis m.fl. Mange af disse apps er koblet op på din personlige bankkonto og derefter kategoriserer og systematiserer appen så dit forbrug, og giver dig et flot og visuelt overblik, over hvad du bruger dine penge på. Herefter kan du så se hvor du måske skal spare penge eller hvor du kan bruge lidt mere. Det er et helt fantastisk værktøj og det virker enormt godt. Med appen eTilbudsavis har du muligheden for at se tilbudsaviser på alle supermarkedskæder i Danmark. Dvs. du kan se alt hvad der er på tilbud i den pågældende uge, er det ikke bare smart? Forestil dig hvis du altid tjekke din eTilbudsavis inden du handlede, hvor mange penge du så ville spare.

Omlæg dit lån og få styr på din privatøkonomi

Mange af os i dag, har et lån eller flere lån, som vi betaler af på hver måned, kvartal eller år. Sommetider kan du lægge disse lån sammen så du kan spare penge på hele lånet. Dette er en fantastisk nem måde at spare penge på, hvis du er i gang med at betale af, på to eller flere lån. Prøv at undersøg hvad din nuværende låneudbyder tilbyder ift. samlelån og se dernæst på om der ville være nogle penge at spare, hvis det var du valgte at samle dem. Det er der oftest og det er noget som kun bliver mere og mere populært. Efter nogle år hvor man har afbetalt på et bestemt lån, kan man nogle gange være heldig, hvis man kontakter sin låneudbyder og spørger om de har nogle tilbud eller nogle fordele som kan hjælpe på ens situation. Sommetider, hvis man har været god til at afbetale, kan de godt omlægge lånet lidt, så det giver bedre mening ift. din økonomiske privatøkonomi og din økonomiske situation.