Furesø Kommune skrumper ind

23 stillinger er blevet nedlagt i administrationen

Furesø Kommunes administration skrumper ind. Her har man netop nedlagt 23 stillinger. Det oplyser kommunen selv i en pressemeddelelse.

Her fremgår det også, at

antallet af ansatte akademikere i forvejen var faldet med otte i perioden maj 2009 – maj 2010, og i samme periode er social- og sundhedspersonalet blevet udvidet med 27 det, man kalder "varme hænder".

Antallet af chefstillinger er næsten halveret siden sammenlægningen, og det falder dermed i tråd med de hyppige kommunale udmeldinger om effektiviseringer og stram budgetstyring som led i at få budgettet for 2011 til at hænge sammen.

"Hos os genkender vi overhovedet ikke billedet af en voksende administration. Tværtimod. Vi arbejder målrettet på at skabe en så slank og smidig organisation som muligt," skriver kommunaldirektør Michael Schrøder i pressemeddelelsen.

"Med de reduktioner, vi netop har gennemført, har vi siden sammenlægningen i 2007 reduceret antallet af stillinger i administrationen med 75. Blandt andet er antallet af afdelingschefer næsten halveret."

Han påpeger, at administrationen efter hans vurdering ikke i forvejen var særlig stor ved sammenlægningen.

I 2010 har Furesø Kommune reduceret sine omkostninger med 67 millioner kroner gennem effektiviseringer og stram budgetstyring. I 2011 er det planen, at omkostningerne reduceres med yderligere 50 millioner kroner.

due