Furesø henter penge på børn og administration

Både skat og daginstitutions-takster forbliver uændrede, fremgår det af et bredt budgetforlig

Foto: Finn Due Larsen

Det er især gennem den kommunale administration og i området for børn med særlige behov, at pengene til at få budget 2011 til at hænge sammen er blevet fundet.

Det fremgår af den forligstekst, som 16 af byrådets 21 medlemmer tirsdag offentliggjorde som et bredt budgetforlig. Socialdemokraterne, Konservative, SF, Radikale Venstre og Dansk Folkeparti er blevet enige, men håbede også at få oppositionen, dvs. Venstre og Fokuslisten, med.

Aftalen indebærer besparelser på Furesø Kommunes budget med i alt 53 millioner kroner, og kassebeholdningen konsolideres på 47 millioner kroner og stiger i de kommende år.

De 25 millioner hentes på administrationen, via det der betegnes som "mere effektiv ressource-udnyttelse og personale-besparelser", mens der skal hentes et ikke nærmere opgivet beløb på specialområdet for børn og unge. Som tidligere omtalt vil kommunen fremover fokusere på at øge inklusionen af børn og unge med behov for særlig støtte, samt udvide undervisningstiden i 0.-3. klasse og øge antallet af pædagogtimer i skolen.

Et forslag, der ellers har mødt kritik fra både lærere og pædagoger.

Det fremgår også, at skatten holdes i ro i 2011, og det samme gælder daginstitutions-taksterne. Der bliver plads til flere plejehjemspladser og øget offentlig åbningstid i Farum Svømmehal.

Forligspartierne vil også styrke erhvervspolitikken og indsatsen på klima- og miljøområdet, og man fremhæver, at det er lykkedes at undgå rammebesparelser inden for børne- og ældreområdet.