Folkeklubben inviterer til møde på Mantzius

Fredag kan man opleve stor lyd fra lille band i Birkerød

Foto: Thomas Schiermacher

Fredag den 9. oktober kl. 21.00 er der popsang til den tænkende hjerne og det bankende hjerte på MantziusLive.

Folkeklubben spiller musik og tekst, der på poetisk vis tager stilling til den verden, som vers og omkvæd skal genlyde i.

Bandet er vel nok Danmarks mest turnerende trio, og de har netop afsluttet en omfattende tour med 42 koncerter rundt i landet. Nu fortsætter de ufortrødent over efteråret, hvor turen også er kommet til Birkerød under titlen: "Guldkants-tour 2015 – en Danmarksfilm fra Slesvig til Hirtshals Kro".

Forsanger Kjartan Arngrim: "Er der noget 3,5 års konstant turné har lært os, er det, at der findes et land udenfor København. Og dét som i medierne beskrives som et dødt og depraveret udkantsland, har vi oplevet som det stik modsatte: Det er i udkanterne, at nærværet og fordybelsen hersker. Hvor der er udsolgt fordi folk støtter op om de lokale steder og tiltag," siger han.

Anmelderne er begejstrede. GAFFA gav trioen fem stjerner for en koncerterne med ordrene: "Folkeklubben er fremragende musikere, som med deres sparsomme lineup alligevel lyder som et helt folk-pop-orkester … Kom så ikke og sig, at mænd ikke kan multitaske."

Billetter fås på Billetboxen.dk.