FN suspenderer Sharapova som ambassadør efter dopingsag

Maria Sharapova er blevet suspenderet som goodwill-ambassadør for FN, mens hendes dopingsag undersøges.

Maria Sharapovas dopingsag får nu konsekvenser for hendes arbejde for FN.
Maria Sharapovas dopingsag får nu konsekvenser for hendes arbejde for FN.

Tennisspilleren Maria Sharapova er blevet suspenderet som goodwill-ambassadør for FN i kølvandet på afsløringen af hendes positive dopingprøve.

– I lyset af frøken Sharapovas meddelelse suspenderede vi hendes rolle som goodwill-ambassadør i sidste uge samt alle planlagte aktiviteter, mens undersøgelsen fortsætter. Vi ønsker frøken Sharapova alt det bedste, oplyser en talsmand fra FN's udviklingsprogram ifølge Reuters.

Den 28-årige russiske tennisstjerne har været ambassadør for FN siden 2007, hvor hendes arbejde især har haft sigte på at hjælpe overlevende fra Tjernobyl.

– FN's udviklingsprogram er fortsat taknemmelige for Maria Sharapovas støtte til vores arbejde, især omkring genopretning efter atomkraftulykken i Tjernobyl, lyder det fra FN.

Den femdobbelte grand slam-vinder risikerer op til fire års udelukkelse fra tennis som følge af den dopingprøve, der viste spor af stoffet meldonium.

Det Internationale Tennisforbund er i øjeblikket i gang med undersøge forholdene omkring Sharapovas positive dopingprøve.