TALENTER
Flucken er en sammentrækning af flue og fuck. "Om en flue siger man tit, lorteflue gå væk. Fluen er også en der sidder på væggen og lytter, og ser alt det den ikke må se. Dét synes vi er et interessant billede, derfor har vi valgt at kalde vores gruppe for Flucken," siger Karen Sidenius fra Humlebæk.
Udover Karen består Flucken af fem unge teaterentusiaster mellem 18-22 år. Michaell Jensen fra Nivå, Caroline fra Hørsholm, Matilde Schwarz Hansen fra Fredensborg, Ida Bøgedal fra Humlebæk, Malene Begstrup og Mynte Vesti fra København. Flucken har i de seneste måneder trænet intenst frem mod Teaterbattle 09. Gruppen ser frem til åbningen torsdag den 1., hvor de for første gang skal vise resultatet og se, hvad de øvrige deltagere disker op med. "Vi glæder os nok allermest til at se, hvad de andre grupper stiller op med. Vi er ikke nervøse, men spændte. Ej måske får vi lidt nerver på, lige inden vi går på," siger Malene Begstrup Andersen.
Medlemmerne af Flucken begyndte alle tidligt at interessere sig for teater. De har været engageret i børneteater og gadeteater hver for sig. Gruppen mødtes i ungdomsteatergruppen Ragnarock. Og lige siden har de arbejdet sammen på en fælles lyst til at lave teater.
"Teater er som at dyrke gymnastik. Man får det der adrenalinkick, når man står på scenen, fordi man presser og presser sig selv helt derud, hvor man ikke tror, man kan mere, og når man så er nået til det punkt, så kan man alligevel godt, og så ridder man på en bølge, og det er bare så pisse fedt," siger Ida Bøgedal om fascinationen ved teater.
"Og så kan man overskride sine grænser", tilføjer Malene Begstrup Andersen. "Vi har ingen grænser, når vi står på scenen! Forleden skulle Matilde demonstrere, at jeg var sød, og så begyndte hun at oversnave mig."
Flucken giver ikke ved dørene med deres teater.
"Når vi er på scenen, skal publikum være opmærksomme. Vi serverer ikke noget for folk. Vi har ikke ét budskab, som vi vil have folk til at forstå. Fortolkningen er åben, fordi vi improviserer i stedet for slavisk at følge et manuskript. Vores forestillinger varierer fra aften til aften. På den måde er vores forestilling levende, og vi er mere nærværende på scenen," siger Matilde Schwarz Hansen.
"Det kan så godt være, vi mister nogen undervejs, men det er et valg, vi har taget," siger Michaell Jensen fra Nivå.
Flucken mener, at en krop kan sige mere end tusind ord.
"Det er kroppen, der fanger publikum. Står jeg på en scene og siger, "brrr jeg fryser", jamen nå, tænker publikum så, nej de skal sgu føle og sanse det sammen med mig. Derfor står jeg og ryster med hele kroppen, for netop at fange mit publikum. Vi bruger vores krop som billeder, der er så mange usagte følelser i kroppen," siger Karen Malene og fortsætter:
"Noget kan faktisk godt være fedt, uden at man nødvendigvis forstår det. Men vi er ret spændte på, hvad de andre deltagere vil sige til det vi laver, for vores stykke er altså ret syret. Bare folk ikke tror, vi er helt gak gak," siger Matilde Schwarz Hansen.
Medlemmerne af teatergruppen Flucken drømmer alle om at kunne arbejde professionelt med teater som skuespillere. Hvis gruppen vinder, vil de bruge vinderpræmien på 25.000 kr til at turnere med deres forestillinger rundt om i Danmark, og til en enkelt øl for at fejre triumfen.